DAVIS CUP: BOSNA I HERCEGOVINA BOLJA OD GRČKE U DUBLU, VODIMO 2:1

1234

Prvi set je bio neizvjestan sve do 6:5 za Grčku kada BiH dubl tim gubi svoj servis u kojem prave 3 duple servis greške od kojih jedna upravo na set loptu, i to treću za grčki tim. Grci su prvi set odigrali skoro pa bez greške, a našim reprezentativcima nisu prepustili niti jednu break loptu. Procenat prve serve oba tima je bio 72%, uz 4 asa na obje strane. 7:5 za Grčku nakon 45 minuta igre u prvom setu.

 

U drugom setu BiH kombinacija Bašić i Brkić odlično igra i preuzima kontrolu nad setom i to tako što dva puta uzimaju servis vrlo raspoloženom Kalovelonisu,  i Jakupovicu za vodstvo od 5:0, nakon kojeg Mirza privodi drug set kraju kvalitetnim servisima za BiH dubl tim rezultatom 6:0.

 

U drugom setu naši igrači su zadržali dobar procenat prve serve od 61%, dok grci vrlo loše serviraju i imaju samo 32% ubačenih prvih servisa, što na veoma brzoj podlozi na kojoj se igra ovaj meč u Sarajevu donosi očiglednu prevagu. Nakon svega 25 minuta igre u drugom setu naš tim je izjednačio na 1:1 u setovima.

 

U trećem setu naši reprezentativci nastavljaju sa odličnom igrom i otvaraju set sa vodstvom od 2:0, što je ujedno predstavljalo i 8 uzastopno osvojenih gemova nakon gubitka prvog seta. Uprkos vodstvu od 5:1, i prilikama da zatvorimo set već prilikom vodstva od 5:2 na servis Tome Brkića, treći set osvajamo rezultatom 6:4 nakon 38 minuta igre.

 

Četvrti i odlučujući set se lomi pri rezultatu 5:5 kada naši reprezetnativci prave break na servu Jakupovica za vodstvo od 6:5, nakon čega na servi Tomislava Brkića koriste prvu meč loptu pri rezultatu 40:30 i donose jako važan bod našoj reprezentaciji za vodstvo od 2:1 nakon drugog dana takmičenja.

 

 

PRESS:

nedim.v@pass-line

lejla.p@pass-line.ba