DAVIS CUP BNP PARIBAS: Meč BiH – Litvanija u septembru u Sarajevu

1234
Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine će od 12. do 14. septembra u Sarajevu ugostiti reprezentaciju Litvanije u odlučujućem meču za plasman u I grupu E/A Zone Davis Cup takmičenja što bi bio istorijski uspjeh za bosanskohercegovački tenis. 
 
Najbolji bh i litvanski teniseri odmjerit će snage u Sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu. Naša Davis Cup reprezentacija je u ovoj dvorani ostvarila već dvije pobjede: u 2013. godini uz rezultat 4:1 bili smo bolji od Luksemburga, a u januaru 2014. godine sa 3:1 savladali smo najbolju selekciju Grčke.
 
Nevjerovatnom gostujućom pobjedom u Helsinkiju sa 3:2 protiv favorizirane Finske predvođene Jarkom Neiminenom, izborili smo treće, finalno kolo II grupe E/A zone Davis Cup takmičenja u 2014.godini. Ukoliko naši teniseri pobijede u ovom meču, BiH će prvi put istoriji ući u I grupu E/A zone gdje će nastaviti takmičenje 2015.godine. 
 
Selektor Amer Delić za meč sa Litvanijom računa na isti tim koji je savladao Fince: Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić. Rok za prijavu igrača je deset dana prije početka meča kada će biti poznat i sastav Litvanaca koji su, predvođeni Ricardasom Berankisom, u prethodnom kolu gostovali u Južnoj Africi gdje su savladali domaćine rezultatom 3:2.Žrijeb mečeva zakazan je za 11.septembar 2014.godine, a susret BiH i Litvanije direktno će prenositi BHRT.
 
Generalni sponzor Davis Cup reprezentacije Bosne i Hercegovine je BH Telecom. 
 
Promo film “Kako smo pobijedili Finsku?”: https://www.youtube.com/watch?v=8_oDEHIxp-Y&feature=youtu.be