ADELA JOLDIĆ U FINALU EUROPSKOG MASTERSA 2014, REGGIO CALABRIA, ITALIJA

1234

Na završnom " EUROPSKOM MASTERS 2014 ", teniskom turniru najboljih osam juniora Europe u italijanskom gradu Reggio Calabria, koji se igra od 03 do 05.10.2014. godine, Bosna i Hercegovina će imati jednog finalistu. Svojim odličnim igrama finale  je obezbjedila Adela Joldić, koja je u polufinalu pobijedila Selmu Stefania Cadar iz Rumunije sa 6-2 i 7-6(7). Ovo je veliki uspjeh Adele Joldić  i teniskog sporta u BiH. Adela  će sutra (05.10) u finalu igrati sa prvo rangiranom igračicom Europe Anastasijom Potapovom iz Rusije i pokušati osvjiti prvo mjesto za Bosnu i Hercegovinu u kategoriji juniorki do 14. godina.

 

Danas su i druga dva predstavnika iz Bosne i Hercegovine, Sanin Zukić i Nefisa Berberović zabilježili vrijedne pobijede. Sanin Zukić je u kategoriji juniora do 16. godina,bio bolji od Mikalai Haliaka iz Bjelorusije sa 6-3,6-3 dok je Nefisa Berberović  pobijedlia  Bugarsku igračicu, Zinoviu Vanevu sa 6-4,6-1.
Ovim pobijedama će se Zukić i Berberović boriti za 5. mjesto na Europskom Mastersu, završnom turniru najboljih 8. juniora Starog kontinenta.
 
Ovo su veliki uspjesi bosanskohercegovačkog juniorskog tenisa. Teniski savez BiH ovim putem upućuje iskrene čestitke našim juniorima na postignutim razultatima i predstavljanju Bosne i Hercegovine na najbolji mogući način na međunarodnoj sportskoj sceni. .
 
TSBiH