Tomislav Brkić: Sutra nas očekuje težak meč

1234

Dubl mečom u kojem će u subotu snage odmjeriti naši teniseri Mirza Bašić i Tomislav Brkić sa parom Wayne Black i Mark Fynn, na terenu Harare Sports Cluba nastavlja se susret BiH – Zimbabwe u okviru 1.kola II grupe E/A zone Davis Cupa.

 Wayne Black je veteran koji je svojevremeno bio jedan od najboljih svjetskih dubl igrača, a   Davis Cup reprezentaciji Zimbabwea se priključio kako bi svom timu pomogao da dođe do bodova.

Sutra nas čeka jako težak meč jer Zimbabwe igrača koji je bio Grand Slam pobjednik u parovima“, upozorava naš reprezentativac Tomislav Brkić. Bit će teški uvjeti vjerovatno jer i danas je bilo jako vruće, ali se nadam da ćemo dobiti taj meč i riješiti pitanje pobjednika tako da u treći dan možemo ući opušteno“,  kaže Brkić i najavljuje da će u tom slučaju on i Nerman Fatić igrati singl mečeve protiv Locka i Garangange u nedjelju.

Nastupom naših tenisera u Harareu zadovoljan je i selektor Amer Delić koji je i prije početka susreta govorio da je plan osvojiti dva boda već prvog dana.