Davis Cup: Treninzi u toku, žrijeb sutra

1234

Teniska reprezentacija BiH intenzivno trenira u Bihaću pripremajući se za susret sa selekcijom Turske u okviru 2.kola II grupe Euro-Afričke zone Davis Cupa.

Paralelno s treninzima na teniskim terenima STENS u Bihaću u toku su i završne tehničke pripreme za mečeve koji će se igrati od petka 15.07. do nedjelje 17.07. po rasporedu koji će biti poznat u četvrtak nakon žrijeba.

„Mislim da smo svi u dobroj formi i da ćemo u petak biti spremni 100%“, kaže naš reprezentativac Tomislav Brkić izražavajući zadovoljstvo i organizacijom, te uvjetima koji vladaju u Bihaću. Visoke temperature otežavaju treninge, ali očekivano zahlađenje moglo bi pomoći našem timu: „Svakako da nam to znači jer Davis Cup se igra na tri dobijena seta pa se mečevi mogu odužiti“, smatra Brkić.

Na upit o protivničkim igračima Damir Džumhur potvrdio je da Ilhana i Ilkela već dobro poznaje: „Gledao sam malo i treninge, mislim da Ilhan nije u nekoj formi, a i bolje mu ide na tvrdim podlogama što nama odgovara, ali bez obzira na to mi moramo dati sve od sebe.“

 

Fotografije pogledajte na:

https://www.facebook.com/DavisCupTeamBiH/

https://twitter.com/DavisCupTeamBiH

 

presstsbih@gmail.com