DAVIS CUP: Dojmovi nakon historijske pobjede BiH

1234

TOMISLAV BRKIĆ:  

 

Mislim da je danas bio jako dobar meč, moj i Mirzin, zaista smo pokazali da smo uigrani. Od početka smo nametnuli svoj ritam što se vidjeli tokom sva tri seta, imali smo dosta brejk lopti. Isplatilo se, ovo je jedan od naših boljih mečeva u Davis Cupu, a sada to treba malo i proslaviti.

Što se tiče sutrašnjih mečeva, vjerovatno ćemo ja i Nerman igrati, ja ću prvi protiv Grigelisa i ući ću opušteno u taj meč. Kako god prođe, ostvarili smo veliki uspjeh za bh. tenis i evo čekamo narednu godinu da vidimo ko su nam protivnici.

 

 

DAMIR DŽUMHUR:

 

Nakon dva dana smo uspjeli da dobijemo Litvaniju sa 3-0, prvi put da smo jednu reprezentaciju dobili tim rezultatom i mogu reći da je stvarno odličan osjećaj. Prošli smo u prvu grupu što smo nekoliko godina čekali, mislim da smo zaslužili da budemo u toj prvoj skupini gdje igraju velike reprezentacije. Mogu da kažem da smo dali svoj maksimum ove godine, da smo propuštali mnoge turnire da bi igrali za našu državu i da smo na kraju došli do ostvarenja našeg cilja.

Velika je stvar biti među 32 najbolje reprezentacije, a mislim da ćemo pokazati da spadamo tu, uz povoljan žrijeb očekivati možda čak i pobjedu. Definitivno nam je cilj da ostanemo u toj prvoj grupi što je duže moguće. Nadam se da ćemo ostati svi zajedno, pobijediti neke dobre reprezentacije i pred domaćom publikom imati što više mečeva.

 

Fotografije i video klipovi na:

https://www.facebook.com/DavisCupTeamBiH/

https://twitter.com/DavisCupTeamBiH