Davis Cup: Optimizam u našem timu

1234

"U petak ću ja prvi na teren protiv Lukasa Mugevičiusa i mislim da je to čak i dobro s obzirom da je on druga ploča i da svi očekujemo tu pobjedu", rekao je Damir Džumhur nakon žrijeba Davis Cup susreta koji reprezentacije Litvanije i BiH igraju u Vilniusu od 16. do 18.09.2016. 

 

"Ja se nadam da ću uspjeti da donesem prvi bod i da će Mirzi biti lakše da igra sa Grigelisom koji je trenutno prvi igrač Litvanije, u svakom trenutku može odigrati dobro, pogotovo u Davis Cupu, tako da bi 1:0 bilo zaista dobro kako bi Mirza rasterećenije ušao u meč pa da, po mogućnosti, već nakon prvog dana bude 2:0 što bi nam skoro riješilo susret", kaže Džumhur. 

 

 "Sa Grigelisom sam već dva puta igrao, imam pozitivan skor, ali on je jako kvalitetan igrač. Ipak, uz moju dobru igru, nadam se pobjedi", kaže Mirza Bašić.

 

Tomislav Brkić: "Atmosfera u ekipi je jako dobra, sve je po planu, spremni smo za dvoboj, nadamo se bodu poslije prvog meča, a i u drugom meču je, ja mislim, Mirza u prednosti što se tiče trenutne forme. Za dubl u subotu su Litvanci su prijavili dva slabija igrača, ali ne vjerujem da će ostati tako, mislim da ćemo Mirza i ja ipak igrati protiv Grigelisa i Mugevičiusa. Uglavnom, spremni smo i nadamo se ulasku u prvu grupu."

 

Aljoša Pirić: "Spremni smo za borbu, pripreme smo završili, zadovoljan sam, momci su dobro radili, očekujem povoljan rezultat."

 

 

Pobjednik trećeg, odnosno finalnog kola II grupe Europa/Afrika zone Davis Cup-a prelazi u viši rang, te će se u narednoj sezoni takmičiti u prvoj grupi. 

 

Raspored mečeva:

 

Petak 16.09. - 16 sati po lokalnom vremenu

Lukas Mugevičius – Damir Džumhur

Laurynas Grigelis – Mirza Bašić

 

Subota 17.09. - 14 sati po lokalnom vremenu

Tadas Babelis / Tomas Vaiše - Mirza Bašić / Tomislav Brkić

 

Nedjelja 18.09. - 13 sati po lokalnom vremenu

Lauryns Grigelis – Damir Džumhur

Lukas Mugevičius – Mirza Bašić 

 

Fotografije na: 

https://www.facebook.com/DavisCupTeamBiH/

https://twitter.com/DavisCupTeamBiH