DAVIS CUP: Brkić - nadamo se podršci navijača

1234

Naš teniser Tomislav Brkić u dvostrukoj ulozi kapitena i igrača predvodit će Davis Cup tim BiH u meču protiv Poljske u Zenici od 3. do 5.februara.

 

„Igrači su predložili mene i prihvatio sam da budem kapiten u ovom kolu, a mislim da to ne mijenja ništa jer ćemo dati sve od sebe kao i svaki prethodni put“, kaže Brkić koji će ulozi selektora privremeno zamijeniti Amera Delića i Aljošu Pirića jer dvojica trenera, zbog mnoštva poslovnih i privatnih obaveza, nisu u mogućnosti doputovati iz SAD na meč sa Poljacima.

 

Kapiten će zajedno sa Damirom Džumhurom, Mirzom Bašićem i Nermanom Fatićem tokom vikenda doputovati u Zenicu.

 

U ponedjeljak će u zeničkoj Areni pripreme započeti i poljski tim koji stiže u sastavu Kamil Majchrzak, Hubert Hurkacz, Lukasz Kubot, Marcin Matkowski, te kapiten Radoslaw Szymanik.

 

Najveći izazov za bh. tenisere predstavlja poljski par Kubot/Matkowski jer se radi o vrhunskim dubl-igračima koji su visoko rangirani na ATP double listi gdje zauzimaju 24. i 31.mjesto.

 

„Radi se o jakoj ekipi, posebno im je dubl jak, bit će to zanimljivi mečevi, a bilo bi dobro da i Arena u Zenici bude popunjenija nego što je to bio slučaj protiv Tunisa prošle godine jer bi nam to bio dodatni motiv“, kaže kapiten Brkić koji očekuje maksimalnu spremnost i zalaganje našeg tima.

 

Ulaznice za mečeve BiH i Poljske u prodaji su na blagajni Arene Zenica, kao i na svim prodajnim mjestima kupikartu.ba