DAVIS CUP: Sastav tima BiH za meč sa Poljskom

1234

DAVIS CUP , GRUPA I, EUROPE/AFRICA ZONE

BIH – POLJSKA

ARENA ZENICA, 03.-05.02.2017.

 

 

Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić branit će boje BiH u susretu sa timom Poljske koji se u okviru grupe I E/A zone Davis Cup-a igra u Zenici od 3. do 5.februara ove godine.

 

Naši najbolji teniseri u meč s Poljacima ulaze u nepromijenjenom sastavu kada je u pitanju igrački kadar, no kapitensku traku ovoga puta nosit će Tomislav Brkić jer, usljed velikog broja poslovnih i privatnih obaveza, ni Amer Delić ni Aljoša Pirić nisu bili u mogućnosti da preuzmu ulogu kapitena u ovom kolu.

 

„U dogovoru sa svim igračima, odlučili smo da tu ulogu povjerimo Tomislavu Brkiću, najstarijem igraču i sa najdužim stažom u ekipi, a on je u potpunosti spreman da odgovornost i preuzme“, kaže Senad Hadžimešić, direktor TSBiH.

 

Prema pravilima Davis Cup-a, postoji mogućnost da jedan član tima bude prijavljen i kao igrač i kao kapiten, što je reprezentacija BiH već ranije koristila pa je tako Amer Delić bio igrač-kapiten u martu prošle godine u meču protiv Tunisa u Zenici, te u julu 2015. u Mađarskoj.

 

„Trenutno nema potrebe za bilo kakvim dodatnim promjenama, ovaj tim je dugo skupa, godinama se gradi dobra atmosfera i smatramo da je ovo najbolje rješenje“, objašnjava Senad Hadžimešić.

 

Treneri Amer Delić i Aljoša Pirić i dalje ostaju dio Davis Cup tima BiH, te će u skladu s potrebama i mogućnostima, učestvovati i u ovoj sezoni.

 

Očekuje se da tokom dana ITF objavi i sastav selekcije Poljske.  

 

Prva dva singl meča na programu su u petak 3.februara od 14 sati u Areni Zenica, dan kasnije dubl meč od 14 sati, a trećeg dana preostali singl mečevi od 13 sati. Parovi će biti odlučeni žrijebom koji je predviđen za četvrtak 2.februara u podne.

 

U prodaji su trodnevne ulaznice po cijeni od 10KM, te jednodnevne po cijeni od 5KM za prvi i treći dan i 3KM za drugi dan Davis Cup susreta BiH – Poljska, a možete ih naći na svim prodajnim mjestima kupikartu.ba, kao i na blagajni Arene Zenica. 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: