Davis Cup 2018:BiH direktno u drugo kolo protiv Slovačke

1234

Danas je u sjedištu Međunarodne teniske federacije (ITF) u Londonu obavljen žrijeb za novu sezonu šampionata Davis Cup by BNP Paribas koja će početi u februaru 2018.godine kada se igra prvo kolo.

 

 

Kako je odlučeno žrijebom, teniska reprezentacija BiH će preskočiti prvo kolo, te igrati u gostima meč sa ekipom Slovačke od 6. do 8.aprila 2018.godine u okviru drugog kola prve grupe Euroafričke zone Davis Cup-a.

 

Možemo biti zadovoljni  žrijebom jer naši momci ne igraju odmah nakon australijske turneje, kaže direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić.

 

Nadamo se da će naši igrači biti u dobroj formi, te da će pobjedom protiv Slovaka izboriti septembarski play off za ulazak u Svjetsku grupu, objašnjava Hadžimešić i dodaje da je trenutno najbolje rangirani slovački  igrač Lukas Lacko na 122.mjestu ATP liste. 

 

U našoj grupi naredne sezone igraju selekcije Češke, Portugala, Rusije, Ukrajine, Južne Afrike, Bjelorusije, Austrije, te pobjednik preostalog meča ove sezone Izrael – Rumunija koji se igra od 20. do 22.oktobra. 

 

Snimak žrijebanja pogledajte ovdje.