Sutra počinje GPTCA kurs, prijavljen veliki broj učesnika

1234

-          U Sarajevu sutra počinje međunarodni kurs za teniske trenere.

-          Prijavljen veliki broj učesnika.

-          Jedan od predavača Toni Nadal.

 

Ogroman interes vlada za  trodnevnu edukaciju za profesionalne teniske trenere koja počinje u Sarajevu u petak 29.septembra u organizaciji Svjetske asocijacije teniskih trenera GPTCA i Teniskog saveza BiH.  

Oko 80 teniskih trenera će pratiti predavanja koja će držati Toni Nadal, trener svjetskog reketa broj jedan Rafaela Nadala, predsjednik GPTCA Alberto Castellani, te argentinski stručnjak Patricio Remondeugui.

„Osim učesnika iz BiH, dolaze treneri iz Irana, Latvije, Austrije, Italije, Tunisa, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Slovenije“, kaže Ismar Gorčić, predsjednik GPTCA za BiH i podsjeća da se jedino na ovim kursevima može dobiti certifikat sa ATP pečatom.

BiH je jedna od 40 zemalja u kojim se ove edukacije odvijaju, a plan za sljedeću godinu je organizacija kursa za trenere-psihologe: „Nadam se da će naši treneri steći potrebna znanja i vještine koje će prenijeti na igrače, a uz pomoć TSBiH ću raditi na tome da se GPTCA kursevi različitih nivoa što češće održavaju u BiH“, kaže Ismar Gorčić.

Teniski savez BiH potpisao je ugovor sa GPTCA kako bi zajedničkim naporima omogućili što bolju edukaciju teniski trenera iz BiH, te podigli standarde u sportu koji je sve popularniji u našoj zemlji.