Davis Cup: Slovačka - BiH, počele pripreme u Bratislavi

1234

Davis Cup, 2.kolo I grupe Europa/Afrika zone

Slovačka – BiH

Bratislava 6-7.04.2018.

 

 

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se za meč sa selekcijom Slovačke u okviru 2.kola I grupe Euro-Afričke zone Davis Cupa koji se igra 6. i 7.aprila/travnja  u Bratislavi.

Naši igrači Damir Džumhur, Mirza Bašić, Nerman Fatić, te igrač-kapiten Tomislav Brkić odmjerit će snage sa slovačkim timom u sastavu: Lukas Lacko, Andrej Martin, Martin Klizan, Jozef Kovalik i Norbert Gombos. Kapiten domaćeg tima je Dominik Hrbaty. 

 

Šanse su podjednake za oba tima, kaže naš Mirza Bašić i nastavlja: Mi smo spremni i zdravstveno i igrački, a iskoristit ćemo i preostala tri dana da se što bolje pripremimo, a teren odgovara i nama i njima.  Očekujemo i dolazak naših navijača čija podrška puno znači.

 

Prema novim pravilima Davis Cupa koja se primjenjuju od ove sezone, umjesto dosadašnjeg trodnevnog, igra se u dvodnevnom formatu pa su mečevi zakazani za petak od 16 sati i subotu od 14 sati u NTC Areni u Bratislavi, a žrijeb parova bit će obavljen u četvrtak 5.aprila/travnja. Novost je i da se igra na dva dobijena seta, umjesto dosadašnjih tri.

 

Za ovaj meč vlada veliki interes slovačke publike i medija koji pomno prate i naše igrače, te je i press konferencija našeg kapitena Tomislava Brkića bila izuzetno dobro posjećena.