Davis Cup: Treći dan priprema za meč Slovačka-BiH, žrijeb sutra

1234

DAVIS CUP, 2.kolo I grupe Europa/Afrika zone

SLOVAČKA – BiH

NTC Arena, Bratislava, 6.-7.04. 2018.

 

 

 

Pripreme teniske selekcije BiH za Davis Cup meč protiv Slovačke u Bratislavi odvijaju se prema planu. Damir Džumhur (ATP 32/158), Mirza Bašić (ATP 95/725), Nerman Fatić (ATP 749/835) i kapiten-igrač Tomislav Brkić(ATP 253/277) nastoje svaki trenutak iskoristiti za treninge kako bi se što više navikli na podlogu u NTC Areni Bratislava.

 

Došao sam dan kasnije, ali brzo sam se uklopio, treniram i nadamo se da će se teren srediti do petka jer trenutno nije u dobrom stanju, ali izbor podloge je dobar za oba tima“, kaže Damir Džumhur i dodaje da je teško bila šta prognozirati s obzirom da se i do sada pokazalo da u Davis Cupu ranking nije presudan.

 

Podloga je sporija, a u zadnje vrijeme smo igrali na tvrdoj podlozi, no svi smo iskusni, ne bi trebalo biti problema“ rekao je naš kapiten Tomislav Brkić.

 

Najvažnije je da nema povreda u našem timu, a Slovaci su jaki protivnici, imaju više opcija za singl i dubl mečeve“, smatra Brkić.

 

Nadamo se da uz podršku navijača koji su najavili dolazak možemo ostvariti pobjedu“, rekao je Damir Džumhur.

 

Žrijeb parova predviđen je za četvrtak u podne, a domaći tim na raspolaganju ima više igrača, te ćemo sutra vidjeti kakvu je strategiju njihov kapiten Dominik Hrbaty pripremio za naše tenisere. Timu u kojem su Lukas Lacko (ATP 107/1050), Andrej Martin (ATP 118/704), Martin Kližan (ATP 130/417), Jozef Kovalik (ATP 138/245) i Norbert Gombos (ATP 147/686),  na treninzima se naknadno pridružio i dubl igrač Igor Zelenay (ATP -/105) koji ranije nije bio pozvan zbog povrede.

Zanimljivo je da je Dominik Hrbaty bio jedan od trenera turskog Davis Cup tima koji su naši momci porazili u julu 2016.godine u Bihaću, a na jučerašnjoj press konferenciji slovački kapiten je otkrio da je uživo pratio igre Džumhura i Bašića na turnirima u SAD.

 

Photo credit: Slovensky Tenisovy Zvaz