Fed Cup: BiH - Luksemburg 1:2

1234

Pobjedom u dublu teniserke Luksemburga dobile su susret protiv BiH sa ukupnih 2:1. 

 

BiH je povela 1:0 protiv Luksemburga zahvaljujući Jeleni Simić (WTA 567) koja je savladala Eleonoru Molinaro (WTA 450) sa 6:2, 6:4. 

 

Drugi meč odigrale su naša Dea Herdželaš (WTA 410)  i Mandy Minella (WTA 299) 7:5, 5:7, 1:6 čime je ukupni rezultat izjednačen.

 

O pobjedniku susreta odlučio je dubl meč Anita Husarić (WTA doubles 337) Dea Herdželaš (WTA doubles 342) – Eleonora Molinaro (WTA doubles 117) Mandy Minella (WTA doubles 799) u kojem su Luksemburžanke slavile sa 7:5, 6:3. 

 

Za statistiku susreta BiH - Luksemburg kliknite ovdje. 

 

Naše teniserke u četvrtak od 11 sati očekuju mečevi sa Izraelkama, a u petak sa Norvežankama. Ove dvije ekipe danas su odmjerile snagu, a Norvežanke su bile bolje sa 2:1 (za detalje kliknite ovdje)

 

U podgrupi A ekipa Danske savladala je Egipat sa 3:0, dok su grčke teniserke danas bile slobodne. 

 

Podsjećamo, sedam selekcija Grupe II E/A zone žrijebom je podijeljeno na dvije podgrupe: A čine Danska, Egipat i domaćin Grčka, dok su u podgrupi B Norveška, BiH, Luksemburg i Izrael. 

Prvoplasirane i drugoplasirane ekipe iz obje podgrupe će igrati play off za prelazak u Grupu I, trećeplasirane ekipe će se međusobno boriti za ostanak u Grupi II, dok će četvrtoplasirana ekipa iz podgrupe B automatski preći u niži rang, odnosno Grupu III Europa/Afrika zone Fed Cupa.