Fed Cup: Danas BiH - Izrael

1234

 

 

U Atini se danas nastavlja Fed Cup turnir Grupe II Europa/Afrika zone na kojem učestvuje ženska teniska reprezentacija BiH.

 

Današnji protivnik našim teniserkama je selekcija Izraela. Susret će početi mečom Jelena Simić – Nicole Nadel od 11 sati, uslijedit će meč Dea Herdželaš – Julia Glushko, a potom i dubl meč koji će odigrati Herdželaš i Anita Husarić protiv Julie i Line Glushko.

 

Obje ekipe jučer su u prvom susretu podgrupe B zabilježile poraz – teniserke BiH izgubile su od Luksemburga sa 2:1, dok su Izraelke istim rezultatom savladane od Norvežanki. Norveška i Luksemburg se sastaju danas, a naša reprezentacija u petak će igrati sa norveškim teniserkama. 

 

U podgrupi A danas se sastaju Egipat i Grčka, dok je Danska slobodna. Na tabeli vode Dankinje koje su juče savladale Egipat sa 3:0.

 

Podsjećamo, sedam selekcija Grupe II E/A zone žrijebom je podijeljeno na dvije podgrupe: A čine Danska, Egipat i domaćin Grčka, dok su u podgrupi B Norveška, BiH, Luksemburg i Izrael. 

Prvoplasirane i drugoplasirane ekipe iz obje podgrupe će igrati play off za prelazak u Grupu I, trećeplasirane ekipe će se međusobno boriti za ostanak u Grupi II, dok će četvrtoplasirana ekipa iz podgrupe B automatski preći u niži rang, odnosno Grupu III Europa/Afrika zone Fed Cupa.

 

Link za zvaničnu stranicu na kojoj možete pratiti rezultate mečeva susreta BiH - Izrael