Fed Cup: Teniserke BiH danas protiv Luksemburga

1234
 
 
U Atini danas počinje turnir Grupe II Europa/Afrika zone Fed Cupa na kojem učestvuje sedam ženskih teniskih reprezentacija podijeljenih u dvije podgrupe. 
Teniserke BiH za prvog protivnika imaju selekciju Luksemburga, a prvi današnji meč od 11 sati igrat će Jelena Simić (WTA 567) i Elenonora Molinaro (WTA 450), slijedi meč između Dee Herdželaš (WTA 410) i Mandy Minella (WTA 299).  Herdželaš će igrati i dubl meč u paru sa Anitom Husarić protiv Luksemburžanki Molinaro/Minella. 
Sutra naše teniske reprezentativke igraju protiv Izraela, a u petak protiv Norveške. 
U našem timu je i 19-godišnja Nefisa Berberović (WTA 829), te trener Emir Jesenković umjesto kapitena Vojina Šukala koji iz zdravstvenih razloga ovoga puta nije sa Fed Cup ekipom BiH. 
Prema ranije obavljenom žrijebu, sedam selekcija Grupe II podijeljeno je na dvije podgrupe:  A u kojoj su Danska, Egipat i domaćin Grčka, te podgrupa B u kojoj su Norveška, BiH, Luksemburg i Izrael. 
Mečevi u obje podgrupe igraju se u naredna tri dana, nakon čega će prvoplasirane i drugoplasirane ekipe iz obje podgrupe igrati za prelazak u Grupu I, trećeplasirane ekipe će se međusobno boriti za ostanak u Grupi II, dok će četvrtoplasirana ekipa iz podgrupe B automatski preći u niži rang, odnosno Grupu III.