Fed Cup: Teniserke BiH danas protiv Norveške

1234

 

Trećeg dana Fed Cup-a Grupe II Europa/Afrika zone koji se igra u Atini,  teniserke BiH za protivnika imaju selekciju Norveške i imperativ pobjede koji bi im omogućio play-off za ostanak u ovom rangu takmičenja.

 

Podsjećamo, sedam selekcija Grupe II E/A zone žrijebom je podijeljeno na dvije podgrupe: Danska, Egipat i domaćin Grčka čine podgrupu A, dok su u B Norveška, BiH, Luksemburg i Izrael. 

Prvoplasirane i drugoplasirane ekipe iz obje podgrupe će igrati play off za prelazak u Grupu I, trećeplasirane ekipe će se međusobno boriti za ostanak u Grupi II, dok će četvrtoplasirana ekipa iz podgrupe B automatski preći u niži rang, odnosno Grupu III Europa/Afrika zone Fed Cupa.

 

Nakon dva dana igranja,  vodeća ekipa u podgrupi B je Luksemburg sa dvije pobjede i omjerom dobijenih i izgubljenih setova 5-1. Izrael i Norveška imaju po jednu pobjedu, ali Izraelke imaju bolji omjer dobijenih i izgubljenih setova 3-3, dok Norvežanke imaju isti omjer kao BiH 2-4, ali je selekcija BiH posljednja na tabeli nakon dva izgubljena susreta: prvo od Luksemburžanki sa 1-2, jučer istim rezultatom od ekipe Izraela.

 

U našem timu spremni su da se bore do kraja i daju sve od sebe kako bi današnjim rezultatom obezbjedili učešće u play-offu za ostanak u Grupi II.

 

Raspored mečeva: 

 

Astrid Wanja Brune Olsen - Jelena Simić 

 

Malene Helgo - Dea Herdželaš 

 

Malene Helgo / Astrid Wanja Brune Olsen - Dea Herdželaš / Jelena Simić

 

 

Link za zvaničnu stranicu sa rezultatima