DAVIS CUP: Bh. tim na putu za Japan

1234

 

Bosanskohercegovački teniseri Mirza Bašić, Tomislav Brkić, Nerman Fatić i Darko Bojanović putuju u Japan gdje će od 14. do 16. septembra sa domaćom selekcijom igrati play-off susret za Svjetsku grupu Davis Cupa.

Nažalost, na samom početku naši se reprezentativci susreću s poteškoćama - usljed tajfuna koji je poharao dijelove zemlje domaćina, poplavljen je aerodrom u Osaki na koji je naš tim trebao da sleti prema prvobitnom planu puta, te je plan potpuno promijenjen, zbog čega će naši teniseri izgubiti jedan dan predviđen za pripreme.

Ova situacija mogla je biti riješena na mnogo bolji način da je bilo malo više volje i koordinacije odgovornih u Međunarodnoj teniskoj federaciji i Teniskoj asocijaciji Japana, a ovako je naša delegacija izložena puno dužem putu i većim troškovima.

Dio tima otputovao je juče iz Sarajeva, drugi dio kreće danas i trebalo bi da se u Istanbulu nađu sa kapitenom Tomislavom Brkićem koji stiže iz Španije.  Potom, umjesto u Osaku, lete za Tokio gdje će, nakon dugog leta, prenoćiti i krenuti na putovanje vozom do odredišta.

Na ovaj način, naši teniseri gube dragocjeno vrijeme potrebno za odmor i privikavanje na vremensku razliku, te propuštaju prvi dan treninga.

Takođe, dodatne troškove snosi TSBiH čime je značajno „probijen“ budžet predviđen za play-off.

Uprkos svemu, u našem timu odlučni su da preostalo vrijeme maksimalno iskoriste za pripreme, kako bi se na najbolji način suprotstavili izuzetno jakoj selekciji Japana.

Dobra vijest za navijače je da će sve mečeve koji će se igrati od 14. do 16.septembra,  moći da prate u direktnom prenosu na BHT.

 Tačan redoslijed bit će utvrđen žrijebom u četvrtak 13.septembra.