DAVIS CUP: Pripreme završene, nema povreda, direktan prijenos mečeva u programu BHT

1234

Mečevima Taro Daniel – Tomislav Brkić, te Yoshihito Nishioka – Mirza Bašić, sutra počinje play-off susret Japan – BiH za Svjetsku grupu Davis Cup-a.

Bit će teško i zbog jakih protivnika i zbog spore podloge koja njima više odgovara, ali najvažnije je da nema povreda, kaže naš kapiten Brkić i podsjeća da je Mirza Bašić imao problema sa bolovima u desnoj nozi, ali sad se dobro osjeća.

Momci su imali kratke pripreme jer smo zbog tajfuna u Japanu bili prinuđeni da mijenjamo plan puta, ali dali su sve od sebe da vrijeme iskoriste maksimalno za treninge i za koliko-toliko odmora i spavanja, kako bi se prilagodili velikoj vremenskoj razlici,kaže Senad Hadžimešić, direktor Teniskog saveza BiH.

Svi mečevi igrat će se od 14. do 16.09. u Teniskom centru Utsubo u Osaki. Glavni teren je stadionskog tipa sa kapacitetom od pet hiljada gledatelja, tako da će japanski tim imati veliku podršku navijača.

Direktan TV prijenos prvog dana (petak 14.09.) će početi u 4 sata i 50 minuta u programu BHT, a snimak mečeva bit će emitiran u 22 sata i 15 minuta.

Inače, jedna od današnjih aktivnosti koje su domaćini upriličili za tenisere iz oba tima, bio je i ogled u stonom tenisu, a kratki video zapis možete pogledati na oficijelnom Twitter nalogu Davis Cup-a:  https://twitter.com/DavisCup/status/1040077090555654144