EDIN MULALIĆ U B TIMU EUROPE

1234
Teniski savez BiH je i u 2019.godini organizoavao odlazak na razvojne turnire iz kalendare Tennis Europe za najbolje juniore i juniorke sa Zimskih prvenstava BiH u kategorijama 12 i 14. godina starosti.
 
Tako su pobjednici Zimskih prvenstava BiH do 12 godina starosti Justin Ilić i Karla Bakalar otišli na teniski kamp u Antaliju, te igrali turnir Tennis Europe U12, gdje su imali kvalitetne treninge i stekli nova iskustva na međunarodnom turniru. 
 
U kategoriji do 14.godina, Bosna i Hercegovina je imala svoja četiri predstavnika na razvojnim turnirima iz kalendara Tennis Europe, a to su: Rania Musić, Anstasija Ignjatić, Amar Kolić i Edin Mulalić.
 
Edin Mulalić postigao razultate koji će mu omogučiti veliki napredak na rang listi Tennis Europe i obezbjediti učešće u trenažnom procesu "B" tima Europe. Na prvom turniru je Edin osvojio treče mjesto, dok je na drugom turniru bio prvi i time otvorio vrata ulaska u "B" tim Europe.
 
Teniski savez BiH upućuje iskrene čestitke svim bh igračima  u obje kategorije i trenerima koji su vodili ekipe (Vanja Ibrahimović, Denis Spahić, Ismar Salčinović), a posebne čestitke idu Edinu Mulaliću na velikom sporstom razultatu. 
 
 
 
 
TSBIH