TITULE ZA VANJU HODŽIĆA I ENU BALTIĆ

1234
U Banja Luci su od 23.02. do 25.02.2019,godine održana Zimska prvenstva Bosne i Hercegovine za juniore i juniorke do 16.godina starosti.
Domaćin Zimskog prvenstva BiH za juniore bio je teniski klub " Elit ", a prvenstvo za juniorke do 16.godina  igralo se na terenima teniskog kluba " Borac ".
 
Prvak Bosne i Hercegovine kod juniora je Vanja Hodžić iz Tuzle, koji je u finalu pobijedio Dobojliju Andreja Nedića razultatom 2/6, 6/1, 6/4.
 
Kod juniorki najbolja bh juniorka je  Tuzlanka Ena Baltić. Ena Baltić je cijeli turnir igrala na veoma visokom nivou teniske igre, što je pokazala i u finalu, pobijedivši svoju sugrađanku Amilu Gulamović sa 6/0, 6/1.
 
Ovim putem Teniski savez BiH upućuje iskrene čestitke pobijednicima, kao i svim učesnicima na prikazanoj igri i ostvarenim razultatima.
 
Zimskim prvenstvom BiH u kategoriji do 16.godina završena su sva planirana juniorska prvenstva Bosne i Hercegovine za 2019.godinu, koja se svake kalendarske  godina održavaju u januaru i februaru i tim turnirima počinje nova takmčarska sezona iz kalendara TSBIH.