Edin Mulalić pobjednik " MEMORIJALA GORAN TANOVIĆ 2019 "

1234
Prvi reket bh tenisa do 14.godina starosti Edin Mulalić iz Tuzle nastavlja svoje teniske uspijehe i na turnirnirma iz kalendara Tennis Europe. Edin je napravio senzacionalan razultat na tradicionalnom teniskom turniru iz kalendara Tennis Europe koji se igra u Bosni i Hercegovini, tačnije u gradu Tuzla." Memorijal GORAN TANOVIĆ " je turnir druge kategorije iz kalendara Tennis Europe koji već dvadeset i jednu godinu organizuje Tenis klub "Sloboda ".
 
Ovom pobjedom Mulalić je pokazao dominaciju i na međunarodnoj sceni. Napominjemo da će nastavak sezone poslije europskih ekipnih i pojedinačnih prvenstava Edin nastaviti sa B timom Europe u koji je pozvan nakon odličnih razultata koje je postigao u Antaliji na razvojnim turnirima Tennis Europe.
 
Također ove sedmice Edin bilježi i svoj ranking karijere na europskoj rang listi. Trenutno 34 mjesto na rang listi Tennis Europe je zaista ranking koji vrijedan respekta. Do ovoga razultata se moglo doći samo upornim i napornim radom koji je pun odricanja. 
 
Teniski savez BiH upućuje iskrene čestitke Edinu i njegovom timu na zapaženim uspijesima i razultatima.
 
TSBiH