Predsjednik TSBIH Miodrag Marković prisustvovao je sastanku najviših rukovodilaca teniskih asocijacija koje je u Madridu organizovao „Tenis Evrope“.

1234

Tokom trodnevne konferencije Marković je prisustvovao nizu sesija koje su bile usmjerene ka razvoju tenisa i afirmaciji ovog sporta, digitalne transformacije ali i razgovarao sa čelnim ljudima evropskog tenisa i najrazvijenih asocijacija.

 

- Bio je ovo izuzetno koristan događaj za nas s obzirom na to da smo imali priliku da vidimo na koji način funkcionišu i kako rade najveći evropski savezi, a njihova iskustva za nas mogu biti dragocjena. Bilo je riječi o marketinškom pristupu i načinu korištenja prilika za razvoj i progres u teniskom sportu као  i o digitalnoj transformaciji. Ono što je za nas još važnije jeste činjenica da smo uspjeli uspostaviti kontakte sa predstavnicima „Tenis Evrope“ koji su zaduženi za razvoj tenisa u manjim savezima poput našeg, a razgovarali smo i sa predstavnicima pojedinih saveza sa kojima bismo u budućnosti mogli uspostaviti saradnju – rekao je Marković.

 

Predsjednik Teniskog saveza BiH kaže da će kontakti sa čenim ljudima evropskog tenisa biti nastavljeni u u budućnosti.

- Imamo velike planove, želimo da unaprijedimo tenis u Bosni i Hercegovini i za to nam je potrebna podrška i saradnja sa vodećim ljudima evropskog tenisa.  Uskoro ćemo napraviti i neke konkretne korake, koji će, nadam se biti uspješni – rekao je Marković.