ZAVRŠENI TRENERSKI KURSEVI " PLAY TENNIS " i CBI- ITF level 1

1234

 Sarajevu se od 11.01. do 26.01.2020.godine održala trenerska ekukacija za 24 nova potencijalana licencirana teniska trenera u Bosni i Hercegovini. U spomenutom vremenskom razdoblju  održana su dva trenerska kursa i to od 11.01. do 14.2020 godine kurs " PLAY TENNIS ", a od 15.01. do 26.01.2020.godine trenerski kurs " CBI- ITF level 1 ". ITF međunarodni eksperti koji su educirali buduće trenere i vodili trenerski kurs  bili su Goran Shevchenko (Makedonija) i Kenan Maličbegović (BiH). Veliku podršku i finansijsku pomoć ovome edukacijskom projektu, bez čije pomoći  se ne bi uspio održati trenerski kurs pružio je Olimpijski Komitet BiH zajedno sa Međunarodnom Olimpijskom Solidarnosti. Tensiki savez BiH i ITF su uspješno završili još jedan zajednički projekat koji je bitan za razvoj bosankohercegovačkog tenisa. Svi učesnici oba  kursa dobili su certifikate za učestvovanje na trenerskim kursevima, a o razultatima ispita sa kursa polaznici će biti obavješteni u nerednih mjesec dana.
Bosna i Hercegovina će dobiti nova 24 mlada teniska trenera i trenerice obućena/e po međunarodnim ITF metodama rada sa najmlađim uzrastima u tenisu
Teniski savez BiH svim polaznicima kursa " PLAY TENNIS " i kursa " CBI- ITF level 1 " upućuje iskrene čestitke na završenoj edukaciji i dobivanju međunarodnih certifikata.
 
 
 
 
TSBIH