SUANA TUCAKOVIĆ I ANDREJ NEDIĆ POBJEDNICI " ZIMSKOG PRVENSTVA BIH " DO 16.GODINA

1234
U Banja Luci je od  08.02 do 10.02.2020.godine održano  " Zimsko prvenstvo BiH " za juniorke i juniore do 16.godina. Domačin  " Zimskog prvenstva BiH " kod juniorki  bio je Tenis klub " Borac ", a juniori su svoj turnir igrali u Teniskom klubu  " Elit ".
 
Sarajka Suana Tucaković je nastavila svoju dominaciju na  turnirima iz nacionalnog kalendara Bosne i Hercegovine i u takmičarskoj 2020.godini. Prije mjesec dana Suana je pobijedila na " Zimskom prvenstvu BiH " za juniorke do 18.godina. Na " Zimskom prvenstvu BiH " do 16.godina Suana je izgubila samo tri gema do osvajanja još jedne titule prvakinje Bosne i Hercegovine. U finalu se sastala sa Amilom Gulamović iz Tuzle.
 
JUNIORKE RAZULTATI FINALE
Suana Tucaković vs Amila Gulamovič    6/0, 6/1
 
JUNIORKE RAZULTATI POLUFINALE
Suana Tucaković vs Sara Sadadinović    6/0, 6/0
Amila Gulamović vs Anastasija Ignjatić  1/6, 6/2, 6/2
 
Pobjednik  " Zimskog prvenstva BiH " kod juniora do 16.godina je Andrej Nedić iz Doboja. On je u finalu pobijedio  klubskom kolegu iz Tenis klub  " Doboj " i  dvije godine mlađeg Marka Maksimovića.
 
JUNIORI RAZULTATI FINALE
Andrej Nedić vs Marko Maksimović  6/3, 6/2
 
JUNIORI RAZULTATI POLUFINALE
Andrej Nedić vs Radomir Tomić           6/2, 3/6, 6/3
Marko Maksimović vsTarik Bajrović     7/6(9), 6/1
 
Banjalučki teniski klubovi " Borac " i " Elit " organizovali su prvenstva na zavidnom nivou. Ovim zimskim prvenstvima Teniski savez BiH je održao sva planirana državna zimska prvenstva Bosne i Hercegovine za juniorke i juniore u kategorijama  do 12, 14, 16 i 18.godina starosti. Teniski savez Bosne i Hercegovine veoma je zadovoljan kvalitetom pokazane teniske igre na takmičenjima, kao i brojem učesnika na prvenstvima. Još jedanput Teniski savez BiH iskreno čestita svim takmičarkama i takmičarima učesnicima turnira na fer i sportskoj borbi, a posebne čestitke idu za osvajače prvenstava.
 
TSBiH