DAVIS CUP : Informacija za medije ( BIH VS JAR )

1234

Povodom odigravanja play off meča Prve svjetske grupe Davis Cupa između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Južnoafričke Republike, danas su oba tima održali press konferenciju. Meč će biti odigran 06. i 07. marta 2020. godine u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ u Zenici. Bh. tim broji pet članova. Igrači: Damir Džumhur, Mirza Bašić, Nerman Fatić i Tomislav Brkić, dok će na mjestu selektora debitovati Zoran Zrnić.  Ono što je najvažnije je da su svi igrači zdravi i spremni za ovaj meč.

 

Iz bh. tima su poručili da, iako je gostujuća ekipa blagi favorit ako se pogleda na rang listu, imamo odličan tim i da u ovom sastavu možemo igrati protiv svake selekcije. Također, istakli su da je publika veoma važan faktor i pozivaju sve građane i ljubitelje tenisa da u što većem broju dođu u Zenicu.

 

Ekipu Južnoafričke Republike čini također pet članova. Igrači: Lloyd Harris, Ruan Roelofse, Raven Klaasen, Khololwam Montsi. Selektor: Marcos Ondruska.

 

Selektor Južnoafričke Republike rekao kako očekuje veliku borbu na terenu, ali i pobjedu.

 

Žrijebanje parova biće održano 05. marta 2020. godine u 12:30 sati u VIP salonu Gradske arene „Husejin Samjlović“ u Zenici.