Razvojni Turnir U14 - Tennis Europe Antalya

1234

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine na razvojnom turniru ITF / Tennis Europe U14 u Turskoj ostvarila je zapažene rezultate.

U Antaliji završen je prvi od dva razvojna turnira za dječake i djevojčice do 14 godina ( ITF / Tenis Europa 14 & Under prvenstvu razvoj ), u organizaciji Svjetske federacije Tenis (ITF) i Tenis Europa. Turnir traje od 2. do 8. marta 2020. godine, a drugi turnir se održava naredne sedmice. Turnir je zatvoren i prisustvuje 42 djece iz 15 manjih zemalja, sa manje razvijenom teniskom tradicijom. Nakon jednodnevnog teniskog kampa, održavaju se zatvoreni turniri.

Ovi turniri se održavaju od 1996. godine, pomažući djeci iz manjih zemalja da steknu međunarodno iskustvo na jakom turniru. Victoria Azarenka, Simona Halep i Grigor Dimitrov učestvovale su na takvim turnirima. Šef ITF / Tennis Europe razvojnog sektora je Hrvoje Zmajić iz Hrvatske.

Iz Bosne i Hercegovine na turniru učestvuju Marko Maksimović , Fatih Šišić, Anastasija Ignjatić , Asja Salkanović i trener Ismar Salčinović.

Dječaci:
U finalu turnira u muškoj konkurenciji sastali su se naši predstavnici Šišić i Maksimović gdje je Maksimović bio bolji rezultatom 7:6 6:7 6:4.
Šišić I Maksimović su također igrali i finale dubla gdje su igrali protiv predstavnika Sjeverne Makedonije i izgubili su 2:1 u setovima.

Djevojčice:
Anastasija Ignjatić je također ostvarila zapažen rezultat sa sigurne dvije pobjede je stigla do polufinala, te je nakon teškog meča izgubila protiv bugarske predstavnice 2:1 u setovima. Za 3. Mjesto je igrala protiv moldavske predstavnice gdje je pobijedila rezultatom 6:2 6:0.
Asja Salkanović je uprkos povredi leđa također odigrala vrlo dobar turnir te je zabilježila 6. Mjesto

Salkanović I Ignjatić su također igrale dubl gdje su u finalu poražene od bugarskih predstavnica.

Bosna i Hercegovina je na ovom turniru sveukupno pokazala najbolje rezultate.

Čestitamo našim teniserima i treneru Ismaru Salčinoviću I želimo im jos bolje rezultate naredne sedmice