ANDREJ NEDIĆ NAJBOLJI JUNIOR BIH DO 18 GOIDNA

1234
U Sarajevu se od 19 do 21 juna na terenima Teniskei akademije "Gabeljić" odigralo Prvenstvo Bosne i Hercegovine za juniore do 18 godina starosti.
Dvadeset najboljih juniora iz Mostara, Bjeljine, Doboja, Zvornika, Banja Luke, Tuzle, Brčkog, Zenice i Sarajeva dalo je svoje učešće na zadnjem u nizu "ljetnih" juniorskih Prvenstava BiH, turnira koji su jedni od izbornih takmičenja za nominovanje za juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine koja će ove godine učestovati na europskim prvenstvima.
Najbolji junior Bosne i Hercegovine u kategoriji do 18 godina je ANDREJ NEDIĆ iz Doboja. Andrej je također osvojio titulu prva BiH i na zimskom prvenstvu Bosne i Hercegovine u februaru ove godine.
Ponovilo se finale sa zimskog prvenstva Bosne i Hercegovine u kojem su se kao i na ovom prvenstvu sastali Tuzlak Vanja Hodžić i Andrej Nedić. Nedić je pobijedio sa rezultatom 6/4, 7/5 i zasluženo postao prvak Bosne i Hercegovine.u 2021 godini.
Rezultati polufinala:
Andrej Nedić- Radomir Tomić 6/2, 6/4
Vanja Hodžić- Tarik Bajrović 7/5, 7/5
Teniski savez BiH upućuje iskrene čestitke prvaku Bosne i Hercegovine Nedić Andreju na osvojenoj tituli. Također čestitke idu i finalisti Vanji Hodžiću, kao i svim učesnicima na turniru