JOŠ JEDNA POBJEDA BH TENISERKI (BIH-IRSKA 3-0)

1234
Još jedna pobjeda ženske seniorske bosanskohercegovačke teniske reprezentacije na Billie Jean King Cup takmičenju. Danas je pobijeđena Irska maksimalnim rezultatom 3-0.
Nefisa Berberović je pobjedom protiv Simunyu Celine rezultatom 6/2,6/0 donijela vodstvo od 1-0 za bh selekciju.Dea Herdželaš je u drugom singlu pobijedila sa 6/3,6/4 Bowtell Annu za 2-0. I na kraju su Anita Husarić/Suana Tucaković rezultatom 7/5,6/1 bile bolje od Irskog para Derivan Sophia/Hefernnan Shauna za maksimalnih 3-0 za bh reprezentaciju.
Ovom pobjedom za sutra je zakazan meč protiv reprezentacije Norveške, inače prvo rangirane ekipe na ovom takmičenju. Pobjedom bi bh djevojke izborile nastup u II grupi E/A BJKC takmičenja u 2022 godini.
Jedno je sigurno da će seniorska ženska teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine u sutrašnjem meču dati sve od sebe kako bi prošle u viši rang BJKC takmičenja naredne godine.
Teniski savez BiH uz iskrene čestitke na današnjoj pobjedi nad Irskom želi mnogo sreće i borbenosti u sutrašnjem odlučujućem meču protiv Norvežanki.