Pobjednici Tennis Europe 14&U turnira " Memorijal Goran Tanović 2021" su Njemački predstavnici Amelie Justine HEJTMANEK i Balthazar HUSS

1234
U Tuzli se od 22 do 27 juna 2021 godine odigrao međunarodni teniski turnir "MEMORIJAL GORAN TANOVIĆ 2021". Ovaj tradicionalni teniski turnir iz kalendara Tennis Europe za uzrast juniora i juniorki do 14 godina starosti  rangiran je u drugu (2) kategoriju turnira koji se boduju za europsku rang listu.
Pobjednici ovogodišnjeg turnira " MEMORIJAL GORAN TANOVIĆ 2021 " su igrači iz Njemačke, Amelie Justine HEJTMANEK kod juniorki i Balthazar HUSS kod juniora.
Amelie Justine HEJTMANEK je u finalu pobijedila teniserku iz Velike Britanije Allegru KORPANEC Davies rezultatom 6/1, 6/1.
Kod juniora  Balthazar HUSS se u finalnom meču sastao sa Slovencem Žigom SESKO.  HUSS je sa 6/3,6/2 zasluženo pobijedio Žigu i osvojio prvo mjesto.
Na turniru su učestvovali  teniseri i teniserke iz Bosne i Hercegovine. Ukupno dvadeset i dvoje bh juniora i juniorki imalo je priliku da osvoji europske bodove, te na taj način poboljša svoj ranking na rang listi Tennis Europe.