SUANA I ANDREJ OSVOJILI ITF Juniors DOBOJ JUNIORS OPEN 2021

1234
Teniski klub " Doboj " je nakon banjalučkog ITF juniors turnira " BL OPEN 2021 ", koji se održao od 12.06. do 19.06.2021 godine, a na kojem je Bosna i Hercegovina imala finalistu Andreja Nedića u kategoriji juniora do 18 godina starosti bio domačin drugog bosanskohercegovačkog međunarodnog teniskog takmičenja iz serije ITF juniors turnira.
Turnir u Doboju pod nazivom " DOBOJ JUNIORS OPEN 2021 "  počeo je 26.06., a datum finalnih mečeva u bio je 03.juli.2021 godine.
Na drugom ovogodišnjem ITF juniors turniru u Doboju veliki uspjeh doživio je bosanskohercegovački juniorski teniski sport. U finalnim mečevima kod juniorki i kod juniora bh je imala svoje igrače.
U finalnom meču kod juniorki sarajka Suana Tucaković je igrala protiv kineske teniskerke Shuman Wu. Nakon velike borbe u finalu reprezentativka Bosne i Hercegovine pobijedila je rezultatom 3/6, 7/6(2), 6/1 i tako zasluženo osvojila prvo mjesto. Suana se upravo vratila sa debitovanja za žensku seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine koja je svoj nastup imala u Litvaniji na Billie Jean King Cupu. Igrala je dva meča u  parovima i ostvarila dvije pobijede.
U kategoriji juniora dobojlija Andrej Nedić je potvrdio svoju dobru formu. U finalnom meču Andrej je igrao protiv Austrijanca Paula Warrena. Ubjedljivim rezultatom 6/4,6/0 zasluženo je opravdao mjesto prvog nosioca turnira i podigao pobjednički pehar.
Na ITF juniors turniru u Doboju je učestvovalo dvadeset i sedam juniora i juniorki iz Bosne i Hercegovine. Sa ITF junors turnirom u Sarajevu koji će se održati od 05.07. do 10.07.2021 godine završiće se mini ciklus ovogodišnjih ITF turnira za juniore i juniorke do 18 godina u prvoj polovini 2021 takmičarske sezone. Ove godine Teniski savez BiH je dobio organizaciju sedam ITF juniors turnira koji će se igrati širom Bosne i Hercegovine, a na kojim će bh igrači i igračice nastojati ostvariti što bolje rezultate, a samim tim i dobre rankinge na juniorskoj svjetskoj  ITF rang listi.
Bravo Andrej, Bravo Suana