DUPLA KRUNA ZA MARKA MAKSIMOVIĆA NA TURNIRU TENNIS EUROPE "DOBOJ OPEN 2021"

1234
Teniski klub "Doboj" je od 05.09 do 11.09.2021 godine bio organizator međunarodnog teniskog turnira iz kalendara TENNIS EUROPE za juniore i juniorke do 16 godina starosti. Dobojski europski turnir ima 3.kategoriju takmičenja iz Tennis Europe kalendara. Na turniru su učestvovali igrači i igračice iz preko deset zemalja svijeta.
Dobojlija Marko Maksimović osvojio je prvo mjesto u na turniru u svom gradu pobijedivši u finalu Slovenca Žigu Sveca. Slovenac je nakon izgubjenog prvog seta (6/2) predao drugi set i Maksimović je zasluženo osvojio tutulu. Dan ranije su na "doubles" turniru bosanskohercegovačko/slovenski par Marko Maksimović/Žiga Svec osvojili prvo mjesto pobijedivši u finalu Mađarsku kombinaciju Erik Goczi/Barnabis Sift rezultatom 6/2, 6/1.
Ovo su veoma važne titule za bosanskohercegovačkog reprezentativca i najboljeg juniora Bosne i Hercegovine Marka Maksimovića koji se na europskoj rang listi bori za ulazak na završni MASTERS najboljih osam juniora Europe u 2021 godini. Osvajanjem "DOBOJ OPEN 2021" turnira Marko će popraviti svoj ranking na rang listi Tennis Europe i sigurno se približiti završnom MASTERSU.
Kod juniorki je zasluženo prvo mjesto osvojila Ukrajinka Anastasiia Firman, koja je u finanom meču pobijedila Ivu Janković iz Srbije rezultatom 6/4, 6/1.
Anastasiia Firman i Marko Maksimović su prije nepunih mjesec dana bili pobjednici i sarajevskog turnira I kategorije iz kalendara TENNIS EUROPE "Open RCT Barcelona 1899 - Sarajevo 2021" koji odigrao od 15.08 do 21.08.2021 godine.

 

Na turniru "Doboj Open 2021" učestvovalo je i trinaest juniora i devet juniorki iz Bosne i Hercegovine koji su zabilježili veliki broj pobjeda koje će im popraviti rankinge na Tennis Europe rang listi. Od bh juniorki najbolji rezultat na turniru "Doboj Open 2021" ostvarila je je Lana Petković plasmanom u četvrfinale turnira.