Maximilian Heidlmair i Petra Konjikušić pobjednici " BANJA LUKA OPEN 14&U "

1234
Teniski klub " Mladost " iz Banja Luke je od 21.08 do 28.08.2021 godine bio domačin i organizator međunarodnog teniskog turnira iz kalendara Tennis Europe za juniorke i juniore do 14 godina starosti " BANJA LUKA OPEN 14&U ".
Kod juniora je prvo mjesto osvojio je Austrijanac Maximilian Heidlmair koji je u finalu pobijedio Nikolu Smolčića iz Hrvatske rezultatom 6/1, 6/1.
 
Srbijanka Petra Konjikušić je u neizvjesnom finalu bila bolja od Hrvatice Marte Dobrić i zasluženo ovojila prvo mjesto. Rezultat finalnog meča kod juniorki Petra Konjikušić -- Marta Dobrić. 5/7, 7/6(3), 6/3.
 
Na turniru u Banja Luci učestvovali su i domaći teniseri i teniserke iz Bosne i Hercegovine.Ukupno dvanaest juniora i devet juniorki tražilo je pobjedu više za osvajanje međunarodnih bodova za rang listu Tennis Europe. Najbolji rezultat  od domaćih igračica ostvarila je reprezetativka Bosne i Hercegovine do 14 godina LANA PETKOVIĆ. Lana se uspijela plasirati u poufinale u pojedinačnoj konkurenciji, dok je u igri prova sa Elenom Milutinovič iz Srbije osvojila prvo mjesto. Iskrene čestitke pobjednicima turnira i Lani Petković na veoma uspješnoj rezultatskoj sedmici.