Amir Škrijelj i Alona Brzina pobjednici

1234
U Sarajevu se 13 i 14 novembra na teniskim terenima Općine Centar odžao Izbrorni turnir iz kalendara takmičenja Teniskog saveza Bosne i Hercegovine za juniorke i juniore do 13 godina starosti. Finalisti ovog turnira su izborili nastup na predstojećim DEVELOPMENT (Razvojnim) turnirima iz kalendara Tennis Europe koji će se održati u Antaliji (Turska) od 10.12 do 21.12.2021 godine.
 
Kod juniorki su se u finale plasirali Alona Brzina iz Sarajeva i Ena Bečirović iz Tuzle. Plasmanom u finale Brzina i Bečirović izborili nastup u Antaliji. Alona Brzina je nakon predaje Bečirović Ene u finalu osvojila prvo mjesto.
Finalisti kod juniora bili su Ian Boloban iz Banja Luke i Amir Škrijelj iz Sarajeva.
Ian Boloban je pri vodstvu 6/3, 5/2 predao meč, tako da je prvo mjesto pripalo Amiru Škrijelju. Škrijelj i Boloban su ulaskom u finale osigurali učešće na razvojnim turnirima u Turskoj.
 
Bosna i Hercegovina će imati predstavnike i na međunarodnom teniskom kampu u organizaciji Tennis Europe u kategoriji do 12 godina starosti. Trening kamp će biti održan od 10 do 16 decembra 2021 godine u Antaliji (Turska).  Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine Mahir Butković iz Tuzle i Nejla Helač iz Sarajeva će biti učesnici Trening kampa u organizaciji Tennis Europe.
 
TSBiH