Tennis Europe Development

1234
Teniski savez Bosne i Hercegovine je i u 2021 godini nastavio saradnju sa Tennis Europe na zajedničkim razvojnim projektima za mlade tenisere i teniserke uzrasta do 12 i 14 godina starosti. Razvojni projekti su u 2021 godini zbog pandemije korona virusa COVID-19 pomjereni iz marta mjeseca za decembar 2021 godine.
 
Bosanskohercegovački juniori i juniorke učestvovali su na Trening kampu u kategoriji 12&U i "Development" razvojnim turnirima iz kalendara Tennis Europe u kategoriji do 14 godina.
Trening kamp se održao od 10.12 do 16.12.2021 godine, a učesnici iz BiH su bili Nejla Helač iz Sarajeva i Mahir Butković iz Tuzle.
 
Dva razvojna "Development" turnira su se odigrala u vremesnkom periodu od 10.12 do 21.12.2021 godine. Na ovim turnirima Bosna i Hercegovina je imala svoja četiri predstavnika: Alonu Brzinu iz Sarajeva, Tuzlanku Enu Bećirović, Novaka Jačimovića iz Banja Luke, te Sarajliju Amira Škrijelja.
 
Treneri koji su pratili bh juniorke i juniore su bili Ismar Salčinović i Jasmin Džambić.
Domačin projekta bila je Turska teniska Federacija koja je osigurala predivan i ugodan boravak svim učesnicima, a fantastični uslovi Antalijske regije su u potpunosti omogučili realizaciju svih planiranih aktivnosti.
#TennisEurope #Development #TenisBiH
 
 
 
 
Senad Hadžimešić
Director of TAB&H