Tea Kovačević i Ian Boloban pobjednci entitetskih Zimskih prvenstava 14&U

1234

 

ZPRS 14 & UNDER JUNIORI
Teniski klub "Borac" iz Banja Luke je tokom  prošlog vikenda bio organizator entitetskog Zimskog prvenstva Republike Srpske za juniore do 14 godina starosti. Entitetsko Zimsko prvenstvo RS-a je turnir prve kategorije iz kalendara Teniskog saveza BiH za 2022 godinu.Prvo mjesto osvoio je Banjalučanin Ian Boloban koji je u finalu pobijedio Amira Škrijelja iz Sarajeva.
 
Rezultat finale:
IAN BOLOBAN - AMIR ŠKRIJELJ          5/7, 7/5, 6/2.
 
Rezultati polufinale:
IAN BOLOBAN - NEMANJA TODORIĆ  6/4,6/0
AMIR ŠKRIJEL- NIKŠA SMILJANIĆ       6/0, 6/1
 
ZPFBIH 14 & UNDER JUNIORKE
 
U Sarajevu je istog vikenda (22.01.-24.01.) održano entitetsko Zimsko prvenstvo Federacije BiH za juniorke do 14 godina starosti. Entitetsko Zimsko prvenstvo FBiH je također takmičenje iz kalendara TSBiH za 2022 takmičarsku sezonu.
 
U finalu Zimskog prvenstva FBiH sastale su se Tea Kovačević iz Gradiške i Ana Savić iz Sarajeva. Meć je bio veoma neizvjestan, ali je na kraju sa 2-1 u setovima slavila Tea Kovačević.
 
Rezultat finale:
TEA KOVAČEVIĆ - ANA SAVIĆ            6/3, 3/6, 6/1
 
Rezultati polufinale:
TEA KOVAČEVIĆ - ENA BEČIROVIĆ   6/0, 6/2
ANA SAVIĆ -TARA JOKIĆ                     6/2, 6/3
 
Unatoć pogoršanoj epidemiološkoj situaciji izazvanoj pandemijom korona virusa COVID-19, Teniski savez Bosne i Hercegovine je zadovoljan organizacijom entitetskih Zimskim prvenstava na kojima su se poštovale sve propisane mjere preporučene od strane institucija za sprečavanje širenja COVID-19 pandemije. Entitetska prvenstva za juniore i juniorke do 14 godina starosti, koja su se odigrala od 22 do 24 janura 2022 godine bila su uvertira za predstojeća Zimska prvenstva Bosne i Herceogovine koja će se održati idućeg vikenda u Sarajevu.
 
#Tenis BiH #Zimska enitetska prvenstva