Anastasija i Radomir pobjednici Zimskog prvenstva BiH 18&U

1234

 

 

Anastasija Ignjatić i Radomir Tomić prvaci su Bosne i Hercegovine na juniorskim zimskim prvenstvima države u kategoriji junioriki i juniora do 18 godina starosti. Takmičenje za juniorke održano je u Sarajevu, dok su najbolji juniori do 18 godina svoj turnir odigrali u Doboju.
 
Banjalučanka Anastasija Ignjatić je nakon pobjede na Zimskog prvenstvu Bosne i Hercegovine u kategoriji juniorki do 16 godina, uspjela osvojiti i naslov državne prvakinje i u kategoriji juniorki do 18 godina starosti. U finalu prvenstva 18&U sastala se sa Suanom Tucaković iz Sarajeva. Rezultat u finalnom meču bio je 6/3, 6/4 za Anastasiju.
Rezultati polufinalnih mečeva:
Anastasija Ignjatić - Emina Lagarija        6/2, 6/1
Suana Tucaković  -  Evin Musabegović   6/4, 6/1
 
Zimsko prvenstvo Bosne i Hercegovine za juniore do 18 godina starosti privuklo je veliki broj učesnika iz cijele države. Najbolju formu pokazao je Radomir Tomić iz Zvornika.U finalu Radomir je igrao protiv prvog nosioca turnira Andeja Nedića iz Doboja. Rezultatom 6/4, 6/3 u finalnom meču, Tomić je zasluženo osvojio prvo mjesto i  titulu prvaka Bosne i Hwrcegovine na Zimskom državnom prvenstvu.
Rezultati polufinalnih mečeva:
Radomir Tomić - Edin Mulalić  6/4, 7/6(5)
Andrej Nedić - Tarik Bajrović    6/2, 4/6, 6/1
 
Iskrene čestitke pobjednicima i svim učesnicima na prikazanoj igri i učešću na prvenstvima. Juniorskim Zimskim prvnestvima BiH za juniorke i juniore do 18 godina starosti završen je prvi dio zimskih turnira iz kalendara TSBiH za 2022 takmičarsku sezonu.
 
#TenisBiH #ZimskaprvenstvaBiH #18&U