Anastasija Ignjatić i Marko Maksimović prvaci Bosne i Hercegovine u kategoriji 16&U

1234
 
Teniska takmičenja iz kalendara Teniskog saveza Bosne i Hercegovine u 2022 godini nastavljena su 5 i 6 februara za kategorije juniorki i juniora do 16 godina. Takmičenje se odigralo u Sarajevu, te je ovo bilo još jedno u nizu juniorskih Zimskih prvenstava BiH u 2022 takmičarskoj sezoni. Na turniru su se okupili najbolji junori i juniorke iz Bosne i Hercegovine, među kojima je bio i Marko Maksimović, trenutno drugo rangirani junior Europe i pobjednik prošlogodišnjeg Mastersa Europe 16 & Under. Kvalitet tenisa na turniru bio je na zadovoljvajućem nivou, te je prvenstvo proteklo u fer i sportskoj atmosferi uz pridržavanje svih propisanih mjera od strane institucija vlasti u sprečavanju širenja pandemije korona virusa COVID-19.
 
ZPBIH juniorke 16&U
Prvakinja Bosne i Hercegovine na Zimskom prvenstvu kod juniorki do 16 godina starosti je banjalučanka Anastasija Ignjatić. Anastasija se u finalu sastala sa Asjom Salkanović iz Zenice. Anastasija Ignjatić je na turniru pokazala najbolju formu i opravdala ulogu prve nositeljice turnira, te zasluženo osvojila prvo mjesto.
 
Rezultati-finale:
Anastasija Ignjatić - Asja Salkanović 7/6(1), 6/0
Rezultati-polufinale:
Anastasija Ignjatić - Amna Kolić 6/1, 6/0
Asja Salkanović - Henna Kadić 6/2, 6/0
ZPBIH juniori 16&U
 
Nova titula za dobojliju Marka Maksimovića na Zimskom prvenstvu Bosne i Hercegovine. Prošlogodišnji pobjednik europskog MASTERSA 16&U i trenutno drugorangirani junior Europe do 16 godina starosti, osvojio je još jednu titulu državnog prvaka Bosne i Hercegovine. U finalu se sastao sa drugim nosiocem turnira sarajlijom Amarom Silajdžićem. Marku je zasluženo priprala nova titula prvaka Bosne i Hercegovine.
 
Rezultati-finale:
Marko Maksimović - Amar Silajdžić 6/2, 6/3
Rezultati-polufinale:
Marko Maksimović - Luka Đurđević 6/1, 6/1
Amar Silajdžić - Jovan Mašanović 7/6(3), 6/3
Posebne čestitke idu pobjednicima na osvojenim titulama, a iskrene čestitke upučujemo svim učesnicima takmičenja na prikazanom nivou teniske igre. Već narednog vikenda (12.02-14.02) igraju se Zimska prvenstva BiH za juniore i juniorke do 18 godina starosti. Domačini ovih prvenstava su grad Doboj za juniore 18&U i Sarajevo za juniorke 18&U. Također će se u istom terminu održati i entitetska prvenstva u kategoriji do 14 godina.