TEA I MAHIR ODBRANILI TITULE

1234
 
 
U Tuzli se 21 i 22 maja  na terenima Teniskog kluba "Sloboda" odigralo Prvenstvo Bosne i Hercegovine za juniorke i juniore  do 12 godina starosti. Na turniru je učestvovalo ukupno trideset i pet djevojčica i dječaka iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Prvaci Bosne i Hercegovine u 2022 godini su Tea Kovačević i Mahir Butković. Tea i Mahir su odbranili titulu i prvo mjesto koje su osvojili na "Zimskom" prvenstvu BiH, koje je odigrano u januaru mjesecu ove godine.
 
JUNIORKE 12&U
Tea Kovačević je na turniru izgubila ukupno pet gemova, te opravdala ulogu  favorita za osvajanje prvog mjesta na Prvenstvu BiH za juniorke 12&U. U finalu Tea Kovačević je rezultatom 6/1, 6/2 pobijedila Zanu Kunosič. U polufinalnim mečevima Tea Kovačević je pobijedila Taru Jokić, a Zana Kunosić je bila bolja od Lauru Čuže.
REZULTATI FINALE:
Tea Kovačević - Zana Kunosić        6/1, 6/2
REZULTATI POLUFINALE:
Tea Kovačević - Tara Jokić             6/1, 6/0
Zana Kunosić - Laura Čuže            6/0, 6/0
 
JUNIORI 12&U
Mahir Butković je Prvenstvu BiH  za juniore do 12 godina starosti pokazao najbolju formu i zasluženo osvojio prvo mjesto. Butković se u finalu sastao sa Adijem Džindjovskim. Rezultat u finalnom meču bio je 6/1, 6/0 za Mahira Butkovića. Adi Džindjovski je u polufinalu igrao sa Filipom Jevtićem, dok se Mahir Butković sastao sa Andrijom Martinovićem.
REZULTATI FINALE:
Mahir Butković - Adi Džindjovski      6/1,6/0
REZULTATI POLUFINALE:
Mahir Butković - Andrija Martinović  6/0, 7/5 
Adi Džindjovski - Filip Jevtić             6/2, 6/1
 
 
Tei i Mahiru upućujemp iskrene čestitke na osvojenim titulama prvaka Bosne i Hercegovine za juniorke i juniore do 12 godina starosti. Također svim učesnicama na Prvenstvu BiH 12&U čestitamo na  ostvarenim rezultatima, te na fer i sportskoj borbi.
 
#Tenis BiH #Prvenstvo BiH 12&Under #BHTelecom