Sara Tripić i Adian Kurtćehajić prvaci BiH do 12 godina

1234

 

 

Sara Tripić i Adian Kurtćehajić prvaci BiH do 12 godina

 

 

Prvenstvo  Bosne i Hercegovine za juniorke i juniore do 12 godina starosti održano je od 01.06 do 03.06.2024.godine na terenima  Teniskog kluba "Sloboba" u Tuzli.
 
Prva nositeljica Sara Tripić je potvrdila da je najbolja juniorka Bosne i Hercegovine u kategoriji do 12. godina, te je nakon osvojenog Zimskog prvenstva Bosne i Hercegovine u januaru 2024.godine zasluženo osvojila i titulu najbolje bosanskohercegovačke juniorke  i na Prvenstvu BiH 12&U u Tuzli. U finalu su kao i na Zimskom prvenstvu igrale Sara i Amajla Kadrić. Sara je rezultatom 6/1, 6/1 osvojila prvo mjesto,  dok je Amajla plasmanom u  finale zauzela drugo mjesto na državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u kategoriji juniorki do 12 godina. Dobar nivo tenisa pokazala je Dea Hadžimešić koja je dolaskom u polufinale zauzele treće mjesto na prvenstvu Bosne i Hercegovine u kategoriji juniorki do 12 godina starosti.Također, plasmanom u polufinale na državnom prvenstvu BiH, treće mjesto osvojila je i  Nataliju Sulaver.
Rezultati polufinala juniorki U12:
Sara Tripić - Dea Hadžimešić                  6/4, 6/1
Amajla Kadrić - Natalija Sulaver              6/0, 6/3
 
Adian Kurtćehajić je osvajanjem prvog mjesta na državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u Tuzli, potvrdio da je najbolji junior BiH u kategoriji do 12 godina. Adian  Kurtćehajić je kao i Sara bio pobjednik i Zimskog prvenstva Bosne i Hercegovine do 12 godina, koje se odigralo u januaru ove godine. U finale su se kao i na Zimskom prvenstvu plasirali prvi i drugi nositelji, Adian  Kurtćehajić i Kan Ahić.Adian je rezultatom 7/5, 6/2 osvojio naslov državnog prvaka Bosne i Hercegovine za juniore U12.Kan Ahić je bio drugi, a treće mjesto plasmanom u polufinale zauzeli su Nikola Golijanin i Adnan Kolić.
Rezultati polufinala juniora U12:
Adian  Kurtćehajić  -  Adnan Kolić          6/1,6/1
Kan Ahić - Nikola Golijanin                    7/5, 6/2
 
Prvenstvo Bosne i Hercegovine za juniorke i juniore do 12. godina starosti odigralo se u fer i sportskom nadmetanju.Teniski savez Bosne i Hercegovine ovim putem svih takmičarkama i takmičarima čestita na pokazanom nivou tenisa i na ostvarenim rezultatima, a posebne čestitke upućujemo Sari Tripić i Adianu  Kurtćehajiću na osvojenim titulama prvakinje i prvaka Bosne i Hercegovine u kategoriji do 12. godin.
 
i
#Tenis BiH # Prvenstva BiH #Kategorija juniori/ke 12&U