EKIPNO EUROPSKO PRVENSTVO U12 " SUMMER CUP 2024"

1234
"SUMMER CUP 2024" U12: Izvanredno treće mjesto za bh juniore na prvenstvu
 
Bosanskohercegovačke juniorske teniske reprezentacije do 12 godina su imali svoje nastupe na ekipnim europskim prvenstvima od 24.07. do 28.07.2024.godine. Dječaci su igrali u Njemačkom gradu Fuerthu, a djevojčice su nastupale u Bukureštu (Rumunija). Obje reprezentacije su imale veoma teške grupe, ali unatoć teškim mečevima ostvarili su očekivane rezultate.
Juniori su u grupi A igrali sa reprezentacijama Slovenije, Danske i Estonije, gdje su ostvarili dvije pobjede i jedan poraz. Nakon pobjeda nad Estonijom i Slovenijom, te poraza od Danske selekcije, bh juniori su osvojili drugo mjesto u grupi A, što im je omogučilo ulazak u polufinale i meč sa veoma jakom selekcijom Slovačke,  za nastup među najboljih osam reprezentacija Europe. Nakon poraza od Slovačke, bosanskohercegovački juniori U12 su zauzeli izvrsno treće mjesto na "SUMMER CUP 2024" ekipnom europskom prvenstvu. Bosanskohercegovačka reprezentacija U12 nastupala je u sastavu: Adian Kurtćehajić, Kan Ahić i Nikola Golijanin, a selektor tima bio je Saša Vuković.
 
Bh juniorke U12 su u Bukureštu igrale u grupi B sa selekcijama: Španije, Ukrajine  i Nizozemske. Juniorske reprezentativke BiH do 12 godina su dali svoj maksimum, ali su navedene selekcije u ovom trenutku bile bolje od naših djevojčica. Stoga su nakon grupne faze takmičenja bh juniorke imale još jedan meč sa selekcijom Moldavije za plasman za sedmo mjesto. U posljednjem meču "SUMMER CUP 2024", ekipnog europskog prvenstva bh juniorke su pobijedile selekciju Moldavije, te zauzele sedmo mjesto na turniru.Za bosanskohercegovačku juniorsku reprezentaciju igrali su: Sara Tripić, Amajla Kadrić i Dea Hadžimešić, predvođeni selektorom Zlatanom Kadrićem.
 
Ekipna europska prvenstva u kategorijama do 12 godina su najmlađa zvanična prvenstva iz kalendara Tennis Europe, te je veoma bitno da bosanskohercegovačke selekcije učestvuju u kontinuitetu na ovim takmičenjima, kako bi vidjeli na kom nivou se nalazi njihov tenis. Također ovo je veliko međunarodno sportsko iskustvo za najmlađe tenisere i teniserke iz Bosne i Hercegovine, koje će im pomoći u njihovom daljem teniskom razvoju.
 
Velike čestitke idu bh juniorima do 12 godina za ostvareni rezultat i osvojeno treće mjesto na "SUMMER CUP 2024" turniru u Njemačkom gradu Fuerhtu. Također i našim juniorkama čestitamo na njihovoj izvanrednoj borbenosti u veoma teškim mečevimana na europskom prvenstvu.
 
#Tenis BiH #European Summer Cups 2024 #Boys/Girls U12 #Tennis Europe