REGIONALNE PRIPREME TENISKIH REPREZENTACIJA JUNIORA I JUNIORKI DO 12.GODINA

1234
Grad Zenica je od 16.07. do 20.07.2024.godine ugostio juniorske muške teniske reprezentacije do 12.godina starosti. Ovakve pripreme su postale već tradicionalne pripreme najboljih selekcija u kategoriji U12 i U14 pred odlaske na ekipna europska prvenstva "SUMMER CUP". Treću godinu zaredom pripreme se organizuju u četiri države, koje su i pokrenule ovaj projekat: Slovenija, Hrvatska, Srbija i Bosna i Hercegovina). Ideja je bila da se na pripremama okupljaju države iz regije u kategorijama djevojčica i dječaka do 12 i 14 godina. Cilj okupljanja je podizanje forme ekipa pred nastupe na ekipnim europskim prvenstvima.
Ove godine u Zenici osim standardnih teniskih reprezentacija: Srbije, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, pripremama su se pridružile i  teniske reprezentaicije Italije i Bugarske. Okupljanje je bilo u hotelu "Zenica" u utorak 16.07. u večernjim satima. Nakon dolaska timova organizovan je sastanak selektora. Na sastanku je dogovoren plan i raspored priprema.Treninzi su se organizovali na teniskim terenima JP "Za sportske objekte i terene",  koji se  nalaze svega 50 metara od hotela "Zenica" . Nakon odličnog rada u srijedu (17.07.) i četvrtak (18.07.), te odlične jutarnje sesije treninga u petak (19.07.), organizovan je izlet u grad Visoko, te oblizak bosanskih piramida i kompleksa Parka ravne 2  u kojem se nalazi kompleks tensikh terena, koji je otvorio Novak Đoković 2022.godine. Pripreme su završene u subotu 20.07.2024.godine, te su sve selekcije vratle svojim kućama, gdje će sa nakon kraćem odmora odputovati na ekipna europska prvenstva "SUMMER CUP", te probati ostvariti što bolji rezultat. Za Bosnu i Hercegovinu će na  ekipnom europskom prvenstvu u kategoriji juniora U12nastupati Adian Kurčehajić, Kan Ahić i Nikola Golijanin, a selektor tima je Saša Vuković. Juniori svoj nastup imaju u Njemačkom gradu Fuerthu.
 
Također u istom vremenskom periodu u Vinkovcima (Hrvatska) organizovane su regionalne pripreme za ženske juniorske teniske reprezentacije do 12.godina starosti.Na regionalnim pripremama kod juniorki su se okupile selekcije: Slovenije, Italije, Bugarske, Srbije, Bosne i Hercegovine i domaće reprezentacije Hrvatske. Juniorska ženska U12 reprezentacija Bosne i Hercegovine predvođena selektorom Zlatanom Kadrićem je na pripremama bila u sastavu: Sara Tripić, Amajla Kadrić i Dea Hadžimešić. Bosanskohercegovačke juniorke če u istom sastavu nastupiti na predstojećem ekipnom prvenstvu Europe u Bukureštu (Rumunija) naredne sedmice.
 
#TENIS BIH #REGIONALNE PRIPREME #KATEGORIJA U12 #SUMMER CUP 2024