TEA OSVOJILA SARAJEVO

1234
TEA OSVOJILA SARAJEVO
 
 
Bosanskohercegovačka juniorka Tea Kovačević, osvojila je još jedan u nizu teniskih turnira iz kalendara Tennis Europe. Ovoga puta bio je to turnir "OPEN  RCT Barcelona 1899 - Sarajevo 2024", prve kategorije u konkurenciji juniorki do 16.godina starosti, koji je odrigran u Sarajevu od 18 do 24 augusta 2024.godine. Nakon dodijeljene pozivnice za nastup na  turniru, Tea je bila postavljena za četvrtu nositeljicu u glavnom dijelu takmičenja. U prvom kolu Kovačevićeva je bila bolja od poljske juniorke, a u meču drugog kola sa austrijankom igračicom SOIER, dolazi do povrede u drugom setu. Ipak Tea rutinski završava meč za plasman u četvrtfinale. Uz adekvatan medicinski tretman Tea ostaje u turniru, te  ostvaruje pobjede u četvrfinalu i polufinalu nad bugarskim teniserkama. Ovim piobjedama Tea zakazuje finale sa prvom nositeljicom, poljakinjom Oliviom Syibickovom. U finale je Tea Kovačević bila nezaustavljiva, te ubjedljiivim rezultatom 6/1, 6/1 zasluženo osvaja novu međunarodnu titulu na turnirima iz kalendara Tennis Europe.
 
Veoma dobre rezultate na turniru "OPEN  RCT Barcelona 1899 - Sarajevo 2024" postigle su juniorske reprezentativke BiH do 16 godina Ana Savić i reprezentativka do 14 godina Eda-Lara Šaćirović. Ana Savić je zaustavljena u četvrtfinalu u pojedinačnoj konkurenciji, a Eda-Lara Šaćirović je u konkurenciji parova osvojila drugo mjesto. Bravo Ana  i Eda.
 
Ovo su dobri rezultati, koji upravo dolaze pred predstojeća pojedinačna  europska prvenstva u kategorijama do 14, 16 i 18.godina.
 
BRAVO TEA!!!
 
#Tennis BiH #Tennis Europen #OPEN  RCT Barcelona 1899 - Sarajevo 2024 #Tea Kovačević