DAVIS CUP WORLD GROUP I: TAIWAN vs BIH

1234
DAVIS CUP WORLD GROUP I: TAIWAN vs BIH
 
Seniorska teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine boravi u Taipeiju,  gdje obavlja posljednje pripreme pred predstojeće mečeve protiv selekcije Tajvana u okviru Prve svjetske grupe  "Davis Cup" takmičenja, jedinog zvaničnog ekipnog prvenstva svijeta u tenisu. U timu vlada odlična atmosfera, optimizma ne manjka, a ono što je najvažnije je da su svi igrači zdravi i da će selektor Zoran Zrnić imati najbolje tenisere na raspolaganju. Sutra će biti obavljeno žrijebanje parova, a mečevi su na rasporedu 14. i 15. septembra s početkom u 11.00 sati po lokalnom vremenu, što je 5.00 sati ujutru po bosanskohercegovačkom vremenu.
Za reprezentaciju BiH će nastupati Damir Džumhur, Nerman Fatić, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Andrej Nedić. Selekcija Taiwana za meč nominovala je sljedeće tenisere: Chun Sin Tseng, Yu Hsiou Hsu, Tung-Lin WU, Tsung-Hao Huang, i Ray Hoa, dok je selektor tima Yen-Hsun Lu.
Ovo je veoma bitan meč za najbolju selekciju Bosne i Hercegovine, koji im u slučaju pobjede otvara vrata da u 2025.godini igraju kvalifikacioni meč za ulazak TOP 16 teniskih reprezentacija svijeta. Teniska seniorska reprezentacija BiH je trenutno 26 selkcija svijeta na zvaničnoj rang listi Internacionalne Teniske Federaciej (ITF).
 
SRETNO MOMCI!
 
#TenisBiH #DAVIS CUP #WORLD GROUP I #TAIWAN  vs BIH