OBJAVLJENI SASTAVI TIMOVA ZA DAVIS CUP MEČ TAIWAN vs BIH

1234

OBJAVLJENI SASTAVI TIMOVA ZA DAVIS CUP MEČ TAIWAN vs BIH
 

Seniorska teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine će od 07.09 do 15.09.2024. godine boraviti u Taipei (Taiwan), gdje će igrati svoj naredni meč prve svjetske grupe " Davis cup " takmičenja, protiv domaće selekcije Tiwana.
 
Inače,  " Davis cup " takmičenje je jedino zvanično ekipno svjetsko tenisko prvenstvo, gdje naša najbolja seniorska teniska reprezentacija zauzima visoko 26 mjesto na rang listi najboljih teniskih reprezentacija svijeta.
 
Danas su objavljeni sastavi timova za predstojeći " Davis cup " meč prve svjetske grupe u Taipeiu. Selektor Zoran Zrnić će za meč protiv selekcije Taiwana imati na raspolaganju najbolje bh tenisere. Bosanskohercegovačka reprezentacija će nastupati u sljedećem sastavu: Damir Džumhur, Nerman Fatić, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Andrej Nedić. Selekcija Taiwana za meč nominovala je sljedeće tenisere: Chun Sin TSENG, Yu Hsiou Hsu, Tung-Lin WU, Tsung-Hao HUANG, i Ray HOA, dok je selektor tima Yen-Hsun LU.
 
Biti će veoma neizvjestan meč u dalekom Taiwanu, te se nadamo da će kao i uvijek najbolji bosanskohercegovački teniseri dati sve od sebe kako bi ostvarili pobjedu.
U slučaju pobjede bh teniseri bi obezbjedili kvalifikacioni meč u 2025.godini za ulazak u TOP 16 reprezentacija svijeta, dok bi u slučaju poraza u februaru naredne godine igrali meč za opstanak u prvoj svjetskoj grupi najboljih teniskih reprezentacija svijeta. Okupljanje bh seniorske teniske reprezentacije planirano je za 07.09.2024.godine u Taipeu, gdje će već od 08.09.2024.godine početi pripreme za meč. Zvanični mečevi su na rasporedu 14.09 i 15.09.2024.godine sa početkom u 11.00 sati po lokalnom vremenu, što je 05.00 sati ujutru po bosanskohercegovačkom vremenu.
 
SRETNO MOMCI!
 
 
#Tenis BiH #Davis Cup #THE WORLD CUP OF TENNIS # I World Group TPE vs BIH