DAVIS CUP WORLD GROUP I: BiH ide u goste UZBEKISTANU

1234

 

 

DAVIS CUP WORLD GROUP I: BiH ide u goste UZBEKISTANU

 

Danas 7. oktobra je Londonu u sjedištu svjetske Internacionalne Teniske Federacije (ITF) obavljeno izvlačenje parova za narednu takmičarsku sezonu, jedinog zvaničnog svjetskog ekipnog teniskog prvenstva za susrete prve i druge svjetske grupe "Davis Cup" takmičanja. Bosanskohercegovačka seniorska teniska " Davis Cup " selekcija je kao trideseta rangirana teniska reprezentacija svijeta na zvanićnoj svjetskoj listi najboljih selekcija, bila postavljena za trećeg nosioca
na izvlačenju prve svjetske grupe " Davis Cup " takmičenja u Londonu. Ispred bosanskohercegovačke teniske reprezentacije, kao nosioci su bili postavljeni još samo selekcija Kazahstana i Portugala.
 
Voljom žrijeba najbolji bosanskohercegovački teniseri će svoj prvi susret prve svjetske grupe " Davis Cup " takmičenja u 2025.godini igrati protiv selekcije Uzbekistana u gostima. Ovo će biti otvoren meč, te se nadamo da će bosanskohercegovački teniseri na početku nove takmičarske sezone u 2025.godini biti u dobroj formi,  te da će kao i uvijek  dati sve od sebe da ostvare povoljan rezultat u susretu protiv Uzbekistana.
 
Susret prve svjetske grupe " Davis Cup " takmičenja odigrati će se od 31.01. do 02.02.2025.godine
 
 
#DAVIS CUP #WORLD GROUP I #UZBEKISTAN vs BiH