TEA KOVAČEVIĆ OSVOJILA I SOFIJU

1234

TEA KOVAČEVIĆ OSVOJILA I SOFIJU
 

Bosanskohercegovačka juniorska reprezentativka i prvakinja Europe, Tea Kovačević je prošlog vikenda ostvarila još izuzetan rezultat osvajanjem prvog mjesta na međunarodnom teniskom turniru prve kategorije iz kalendara Tennis Europe u za juniorke 16 godina starosti. Turnir se odigrao u glavnom gradu Bugarske, Sofiji od 5 do 16 oktobra 2024.godine. Turnir " SOFIA CUP " koji je Tea osvojila dolazi u pravom trenutku, odnosno u Teinom pripremnom periodu za završni Masters turnir, najboljih osam juniorki Europe, koji će se odigrati od 23.10. do 26.10.2024.godine u Monte Carlu.
Na turniru u Sofiji, Tea Kovačević je bez izgubljenog seta došla do prvog mjesta, te na taj način potvrdila svoju domnaciju u kategoriji juniorki i do 16 godina starosti. U 2024.godini, Tea je osvojila četiri U16 turnira prve kategorije iz kalendara Tennis Europe. Tea je u finalu pobijedila Eleonoru Tonevu iz Bugarske. Nakon vodstva od 6/2 i 3/0 za bosanskohercegovačku teniserku, godinu dana starija bugarska igračica je predala meč. Konačni rezultat bio je 6/2, 3/0 - ret za Teu Kovačević.
Čestitamo našoj Tei na još jednom izvanrednom rezultatu, te joj želimo da pripreme za Masters u Monte Carlu odradi na najvišem nivou, kako bi ostvarila još jedan veliki sportski rezultat, te donijela novi pehar  u Bosnu i Hercegovinu.
 
#Tenis BiH #Tennis Eurupe #Sofia Cup #Tea Kovačević