Vijesti za mjesec: Februar 2022

1234

Anastasija Ignjatić i Marko Maksimović prvaci Bosne i Hercegovine u kategoriji 16&U

 
Teniska takmičenja iz kalendara Teniskog saveza Bosne i Hercegovine u 2022 godini nastavljena su 5 i 6 februara za kategorije juniorki i juniora do 16 godina. Takmičenje se odigralo u Sarajevu, te je ovo bilo još jedno u nizu juniorskih Zimskih prvenstava BiH u 2022 takmičarskoj sezoni. Na turniru su se okupili najbolji junori i juniorke iz Bosne i Hercegovine, među kojima je bio i Marko Maksimović, trenutno drugo rangirani junior Europe i pobjednik prošlogodišnjeg Mastersa Europe 16 & Under. Kvalitet tenisa na turniru bio je na zadovoljvajućem nivou, te je prvenstvo proteklo u fer i sportskoj atmosferi uz pridržavanje svih propisanih mjera od strane institucija vlasti u sprečavanju širenja pandemije korona virusa COVID-19.
 
ZPBIH juniorke 16&U
1234

Novak i Tea pobjednici zimskim entitetskih prvenstava 14&U

 
 
Banja Luka i Sarajevo su 12 i 13 februara bili domačini zimskih entitetskih prvenstava za juniorke i juniore do 14 godina starosti.Entitetska prvenstva su turniri prve kategorije iz Nacionalnog teniskog kalendara Teniskog saveza Bosne i Hercegovine koja se boduju za  rang listu TSBiH.
Tako su juniorke do 14 godina Zimsko entitetsko prvenstvo Republike Srpske igrale na terenima Teniskog kluba "Borac" iz Banja Luke. Tea Kovačević je pokazala najbolji nivo tenisa i zasluženo osvojila prvo mjesto. U finalu je bila bolja od sarajke Alone Brzine, pobijedivši je rezultatom 6/2, 6/2.
Rezultati polufinalnih mečeva:
Tea Kovačević - Ana Savić      6/4, 6/1
Alona Brzina - Nejla Helač      6/1, 6/2