Vijesti za mjesec: Maj 2014

1234

DRŽAVNA PRVENSTVA DO 12 i 16 GODINA

Poštovani,

 
nakon nemilih vremenskih dešavanja koja su prošlih dana pratila i još uvijek prate Bosnu i Hecegovinu, nastavljamo se takmičenjima iz kalendara TSBIH za 2013. godinu.
 
U prilogu su obavijesti o Državnim prvenstvima za kategorije juniora/rki do 12 i 16 godina.
 
TSBIH se ovim putem zahvaljuje na pomoći svim  sportskim radnicima i dobrim ljudima koji su na bilo koji način pomogli ugroženom stanovništvu i područjima Bosne i Hercegovine.  
 
DRŽAVNO PRVENSTVO 12&U - LINK
DRŽAVNO PRVENSTVO 16&U - LINK
 
 
Vaš, TSBIH 
1234

SAOPŠTENJE

Poštovani,

zbog poplava koje su zahvatile cijelu Bosnu i Hercegovinu i vanrednog stanja, Teniski savez BiH svoja takmičenja iz kalendara od 24.05. i 25.05.2014. godine otkazuje do daljnjeg. 
 
Novi termin Državnog prvenstva do 14 godina. kao i ostalih turnira će biti naknadno objavljen na oficijelnoj stranici TS BiH (tsbih.ba).
 
Ovu odluku su donijeli organi TS BiH.
 
TS BiH
1234

OTKAZANI TURNIRI DRAMAR OPEN I OP MOSTAR STARI GRAD

Obavještavamo igrače i trenere da radi vremenskih nepogoda moramo otkazati turnire planirane ovaj vikend:

  • DRAMAR OPEN 2014 - 12 GODINA
  • OP MOSTAR STARI GRAD - 16 GODINA

Hvala na razumjevanju, vaš TS BIH

 

1234

Bosna i Hercegovina vs Litvanija

Od 12. do 14. septembra 2014.godine Sarajevo će biti domaćin odlućujućeg Davis Cup meča  za ulazak bosanskohercegovačke Davis Cup reprezentacije u I  grupu ovoga najelitnijeg svjetskog timskog takmičenja u tenisu. 3. kolo II E/A grupe između Bosne i Hercegovine i Litvanije igraće se po treći put u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu. Prva dva susreta su bila uspješna za nešu selekciju  kada su se mečevi igrali na Mojmilu (BiH/Luksemburg 3-1 i BiH/Grčka 3-1). 
 
Također je ovo i treći put da Bh. Davis Cup tim igra odlućujuće finalno kolo u ovom nivou takmičenja. Dva puta smo izgubili na gostujućem terenu (Portugal/BiH 3-2 i  Danska/BiH 3-2).  
 
Nadamo se da će puna dvorana i domaći teren, kao požrtvovanost i dobra forma naših momaka biti dovoljna za pobjedu i da će se Bosna i Hercegovina po prvi put u istoriji Bh tenisa plasirati u I grupu Davis Cup takmičenja. Teća sreća.
 
 
1234

Sanin Zukić pobjednik juniorskog teniskog turnira u Zenici

Teniski klub "Čelik" iz Zenice uspješno je organizovao petnaesti (15) po redu međunarodni teniski turnir iz kalendara Tennis Europe u kategoriji do šesnaest godina (16&U). Ove godine na turniru  je učestvovalo oko 80 takmičara iz jedanaest (11) zemalja Europe. Bosanskohercegovački tenis na ovom turniru pokazao je visok stepen kvaliteta, jer su i u ženskom i muškom finalu bili juniori iz Bosne i Hercegovine. U ženskom finalu, na žalost bosanskohercegovačka juniorka Nefisa Berberović nije uspjela pobijediti Miletić Kristinu iz Srbije. Miletić Kristina je osvojila turnir pobijedivši Nefisu sa razultatom 7-6, 6-1.

 

Ipak jedna titula zavaljujući Saninu Zukiću iz Mostara ostala je u Bosni i Hercegovini. Zukić Sanin je u finalu  bio bolji od Suevich Karla iz Hrvatske pobijedivši ga rezultatom 62 60. Inače, ovo je druga titula ove godine za Zukića na međunarodnim turnirima iz kalendara Tennis Europe. Sve čestitke Teniskom klubu "Čelik" za organizaciju još jednog uspješnog međunarodnog turnira.
TS BiH 
1234

BOSANSKOHERCEGOVAČKO FINALE U ULCINJU

PROŠLA SEDMICA JE BILA IZUZETNO USPJEŠNA ZA  JUNIORSKI BOSANKOHERCEGOVAČKI TENIS DO 12 GODINA.

 

NA MEĐUNARODNOM  TURNIRU U ULCINJU U CRNOJ GORI IZ KALENDARA TENIS EUROPE U  12 & U  IGRANO JE BOSANKSOHERCEGOVAČKO FINALE.

 

U FINALE SU SE PLASIRALI BH JUNIORI AJDIN MUHAREMOVIČ I DUŠAN MILANOVIĆ. SA 2-1 PO SETOVIMA BIO JE BOLJI MUHAREMOVIĆ, I SA RAZULTATOM 3-6, 6-3 I 6-0 OSVOIJO PRVO MJESTO.