Vijesti za mjesec: Mart 2017

1234

DAVIS CUP: Organizaciono-tehničke pripreme pri kraju, prvi treninzi u ponedjeljak

Sarajevo / Zenica 31.03.2017.

 

Davis Cup: BiH - Holandija

 

Pri kraju postavljanje podloge u Areni Zenica, prvi treninzi u ponedjeljak

 

 

Pri kraju su organizaciono-tehničke pripreme za susret teniskih reprezentacija BiH i Holandije koji se u okviru drugog kola prve grupe Davis Cup-a igra od 7. do 9.aprila u Zenici.

 

U zeničkoj Areni će tokom vikenda biti  završeno postavljanje podloge na kojoj će oba tima prve treninge obaviti u ponedjeljak 3.aprila. 

 

Naši teniseri Tomislav Brkić, Damir Džumhur, Mirza Bašić i Nerman Fatić imaju priliku da po prvi put u historiji otvore mogućnost plasmana u najjači rang Davis Cupa - Svjetsku grupu.

 

Holandija nije nimalo lagan protivnik - BiH je na Davis Cup rankingu nacija trenutno na 32.mjestu, dok  Holanđani zauzimaju 25.poziciju, a dvije ekipe se nisu nikada ranije susrele u okviru ovog takmičenja.  

 

Na čelu gostujućeg tima je kapiten Paul Haarhuis, nekadašnji najbolji svjetski dubl-igrač koji je, igrajući u paru, osvojio čak šest Grand Slam titula, a u singlu je imao ranking karijere na 18.mjestu ATP liste.

 

Za meč sa bh.teniserima Haarhuis je odabrao Robina Haasea, Tallona Griekspoora, Thiemma De Bakkera, te iskusnog dubl-igrača Jeana-Juliana Rojera,  koji je trenutno rangiran na visokom 20.mjestu ATP doubles liste.

 

Za naše tenisere najveću opasnost predstavlja Haase, trenutno 48.reket svijeta.

 

Holanđani stižu u Zenicu sa velikom logistikom i podrškom, a uz trenerski, medicinski i tehnički tim, dolaze i novinari i navijači, stoga se u našem timu nadaju većoj posjeti domaćih navijača kako bi našim momcima dali podršku u teškom zadatku.

 

Navijači dnevne i trodnevne ulaznice po cijeni od 5 i 10KM mogu nabaviti na  portalu kupikartu.ba i na svim prodajnim mjestima kupikartu.ba, a od ponedjeljka i na blagajni Arene Zenica.

 

Termini za mečeve su petak 7.april od 14 sati za dva singl  meča, subota 8.april za dubl od 14 sati, te nedjelja 9.aprila za dva preostala singl meča od 13 sati. Tačan raspored parova bit će utvrđen žrijebom zakazanim za četvrtak 6.aprila.

 

 

NAPOMENA ZA AKREDITOVANE NOVINARE:

Press konferencija oba tima zakazana je za utorak 04.04.2017. u 12 sati, a preuzimanje akreditacija predviđeno je pred početak konferencije u press centru Arene Zenica. 

 

Kontakt za medije: presstsbih@gmail.com

 

Pratite nas na društvenim mrežama: 

1234

DAVIS CUP: Sastavi timova BiH i Holandije

 

 

Teniska selekcija BiH igrat će drugo kolo Davis Cup-a u nepromijenjenom sastavu: Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić dočekat će ekipu Holandije u susretu koji se igra u Gradskoj Areni Zenica od 7. do 9.aprila.

 

„Mi smo svi zdravi, u dobroj formi i dat ćemo maksimum“, kaže Tomislav Brkić koji je i ovoga puta prijavljen kao igrač-kapiten u timu BiH.  

 

„Po rezultatima se vidi da smo u dobroj formi: Damir je napravio sjajne rezultate, Mirza je osvojio Challenger, ja sam u zadnjih nekoliko sedmica igrao dva finala i osvojio jedan turnir, samo će mi biti potrebno nekoliko dana da se naviknem na podlogu jer sam igrao na zemlji“, objašnjava Brkić.

 

Robin Haase, trenutno 48.igrač svijeta, prvi je reket gostujućeg tima u kojem su i Tallon Griekspoor i Thiemo de Bakker, te Jean-Julien Rojer, dubl-igrač koji trenutno zauzima visoko 20.mjesto na ATP doubles listi. 

 

Holanđani, predvođeni kapitenom Paulom Haarhuisom,  odlučni su u namjeri da u Zenici zabilježe pobjedu o čemu svjedoči i logistika sa kojom dolaze, odnosno veliki prateći tim koji uključuje ljekare, fizioterapeute, tehničko osoblje i zvaničnike teniske asocijacije, a najavljeni su i novinari iz Holandije, kao i nekoliko desetina navijača.

 

Dva singl meča na programu su u petak 7.aprila od 14 sati, dubl dan kasnije u istom terminu, a preostali singlovi u nedjelju 9.aprila od 13 sati, a tačan raspored bit će utvrđen žrijebom koji je zakazan za četvrtak 6.aprila.

 

Jednodnevne karte po cijeni od 5KM, te trodnevne od 10KM navijači mogu kupiti na prodajnim mjestima kupikartu.ba, a od naredne sedmice će biti dostupne i na blagajni zeničke Arene.

 

 

 

 

 

 

 

1234

DAVIS CUP: Od danas u prodaji ulaznice za meč BiH - Holandija

Od danas su u prodaji ulaznice za susret teniskih reprezentacija BiH i Holandije koji se igra u Gradskoj Areni Zenica od 7. do 9.aprila u okviru 2.kola Grupe I Europe/Africa zone.

 

Jednodnevne karte po cijeni od 5KM, te trodnevne od 10KM navijači mogu kupiti na prodajnim mjestima kupikartu.ba, a od naredne sedmice će biti dostupne i na blagajni zeničke Arene.

 

Link za online kupovinu ulaznica:  http://kupikartu.ba/karte/zona/2594/davis-cup-bih-holandija

 

Dva singl meča na programu su u petak 7.aprila od 14 sati, dubl dan kasnije u istom terminu, a preostali singlovi u nedjelju 9.aprila od 13 sati. Tačan raspored bit će utvrđen žrijebom koji je zakazan za četvrtak 6.aprila.

 

Sastavi oba tima trebalo bi da budu poznati sutra (utorak 28.3.) nakon što Međunarodna teniska federacija potvrdi nominacije.

 

Kako je ranije najavljeno, Holanđani dolaze sa brojnom ekipom koja uključuje trenere, medicinski tim i tehničko osoblje. Sa zvaničnicima teniske asocijacije Holandije stižu i brojni sportski novinari koji će pratiti susret dvije selekcije, a očekuje se i dolazak oko 50 gostujućih navijača. 

 

Pratite nas na društvenim mrežama: 

1234

DAVIS CUP: BiH u teškoj finansijskoj situaciji dočekuje jaku Holandiju

Sarajevo 17.03.2017.

 

DAVIS CUP, 2nd Round, Group I, Europe/Africa zone

 

 

BiH – Holandija, Arena Zenica 7.-9.4.2017.

 

 

U VRLO TEŠKOJ FINANSIJSKOJ SITUACIJI,

BiH DOČEKUJE JAKU HOLANDIJU

 

 

Najbolji bh. teniseri će od 7. do 9.aprila u Zenici ugostiti selekciju Holandije, a bit će to, po svim parametrima, najteži zadatak koji je naš tim imao u Davis Cup-u. 

 

U momentu kad reprezentacija BiH prvi put u historiji ima priliku da se približi ulasku u Svjetsku grupu, najjači rang Davis Cup-a, Teniski savez BiH u izuzetno je teškoj finansijskoj situaciji i pred velikim izazovom organizacije 2.kola.

 

S druge strane, na megdan našim igračima stiže dobro pripremljen i finansijski moćan tim koji će učiniti sve da dođe do pobjede.

 

 Iako sastav ekipa još nije poznat jer će, prema pravilima Međunarodne teniske federacije (ITF), nominacije biti objavljene deset dana prije meča, poznato je da će delegacija Holandije brojati minimalno 16 članova - uz igrače i trenere, gostujući tim dovodi svog fizijatra, doktora, PR i press tim, tehničko osoblje, a u Zenicu stižu i najviši funkcioneri holandske teniske asocijacije KNLTB.

 

Očekujemo i gostujuće navijače, mada još ne znamo tačan broj i da li će biti potrebe da odvojimo za njih posebnu tribinu u zeničkoj Areni“, kaže Senad Hadžimešić, direktor TSBiH i dodaje da će mečeve prenositi i jedna holandska TV kuća, što je takođe novost za bh. organizatore jer nijedna gostujuća ekipa nikada prije nije pokazala interes za preuzimanje TV prenosa.

 

Iako pred velikim izazovom zatvaranja finansijske konstrukcije za organizaciju meča državne teniske reprezentacije, TSBiH čini sve da naši igrači ne osjete težinu situacije, odnosno da im se omoguće najbolji uvjeti za pripremu i odigravanje mečeva, te da se istovremeno ispoštuju svi organizacioni i sigurnosni zahtjevi ITF.

 

Podsjećamo, teniseri BiH u prvom kolu su početkom februara deklasirali favorizirane Poljake sa 5:0, dok su Holanđani, zahvaljujući žrijebu, direktno došli u drugu rundu Grupe I E/A zone Davis Cup-a.

 

 

NAPOMENA:

Medije zainteresirane za praćenje Davis Cup susreta BiH – Holandija podsjećamo da je rok za slanje zahtjeva za press akreditacije 21.03.2017. Detaljnije na linku: http://www.tsbih.ba/vijesti/201703/davis-cup-press-akreditacije-za-mec-bih-holandija

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: 

 

 

PRESS TSBIH presstsbih@gmail.com

 

 

1234

ZORICA SPASOJEVIĆ I KERIM SUBAŠIĆ POBJEDNICI SENIORSKOG DVORANSKOG PRVENSTVA BIH

Završeno je dvoransko Prvenstvo Bosne i Hercegovine u kategoriji seniora i seniorki za 2017.godinu.
Kod seniora je pobijedio  Kerim Subašić, koji je u finalnom meču bio bolji od Roberta Raguža, razultatom 7/5 3/6 6/3.
 
U finalu kod seniorki sastale su se Lana Šipek i  Zorica Spasojević. Spasojević Zorica je razultatom  4/6 6/3 6/3 ponIjela titulu najbolje seniorke Bosne i Hercegovine.
 
Ovim turnirom Teniski savez BiH je održao sva planirana dvoranska Prvenstva Bosne i Hercegovine u svim juniorskim i seniorskim kategorijama u 2017.godini.
 
Iskrene čestitke pobjedicima, kao i svim učesnicima na proteklim dvoranskim Prvenstvima Bosne i Hercegovine za 2017.godinu.
 
1234

DAVIS CUP: Press akreditacije za meč BiH - Holandija

Sarajevo 13.03.2017.

 

DAVIS CUP: BiH – HOLANDIJA, Arena Zenica 07.-09. 04.2017.

 

POZIV ZA AKREDITOVANJE MEDIJA

 

 

Poštovani,

 

Molimo vas da nam najkasnije do 21.03.2017. dostavite ime i fotografiju vašeg reportera (članova ekipe) koji će pratiti susret teniskih reprezentacija BiH i Holandije u okviru 2.kola grupe I Europa/Afrika zone Davis Cup-a, u Areni Zenica od 7. do 9.04.2017.godine.

 

Fotografija (portret) u jpg formatu treba da sadrži naziv medijske kuće, te ime i prezime novinara u nazivu fajla, na primjer: BHT_Medina_Sehic

 

Molimo da zahtjev za akreditaciju dostavite najkasnije do 21.03.2017. na e-mail adresu presstsbih@gmail.com

 

Preuzimanje press akreditacija predviđeno je pred početak press konferencije oba tima 04.04.2017. u 12h u Areni Zenica.

 

 

Bez validnih akreditacija neće biti moguć ulazak u press centar, niti na pozicije predviđene za press u dvorani. 

 

presstsbih@gmail.com 

 

 

 

1234

Tennis Europe/ITF: Juniori BiH na razvojnim turnirima u Antaliji

Pod vodstvom kapitena Duška Lepira, u turskom gradu Antalya borave najbolji bh. juniori i juniorke Sara Mikača, Katarina Stević, Jovan Sinadinović i Muhamed Ademović.

 

Radi se o pobjednicima i finalistima državnog prvenstva BiH za juniore do 14 godina, koji u Turskoj do 18.3. učestvuju na razvojnim turnirima u organizaciji Tennis Europe i ITF.

 

Uz tenisere iz BiH, te domaćina Turske, na turniru učestvuju najbolji teniski juniori iz Albanije, Andore, Kipra, Gruzije, Armenije, Islanda, Kosova, Latvije, Litvanije, Lihtenštajna, Crne Gore, Moldavije, Malte, Makedonije i Azerbejdžana.  

 

 

1234

APLIKACIJA ZA ORGANIZACIJU TURNIRA

Poštovani,

ovim putem TSBIH upućuje poziv za organizaciju teniskih turnira u 2017.godini teniskim klubovima u Bosni i Hercegovini, koji su članovi TSBiH.Teniski turniri u 2017.godini biti će organizovani u juniorskim, seniorskim i veteranskim kategorijama.


U prilogu je aplikacioni obrazac za organizaciju turnira, na koji možete prijaviti organizaciju turnira u 2017.godini.


Vaši prijedlozi i zahtjevi za organizaciju turnira biti će razmatrani i objedinjeni u kalendar TSBiH za 2017.godinu.